Efectul pe care iaurtul îl are asupra sângelui: De ce să îl consumi zilnic

0
817

Efectul pe care iaurtul îl are asupra sângelui: De ce să îl consumi zilnic. Iaurtul este bogat în calciu, vitamine, probiotice și nutrienți esențiali care îl fac un aliment extrem de popular pentru sănătate.

Cercetătorii din Australia de Sud au demonstrat că un consum zilnic de iaurt are un efect asupra tensiunii arteriale.

Efectul pe care iaurtul îl are asupra sângelui

Este bine cunoscut faptul că hipertensiunea contribuie la bolile cardiovasculare și mai ales la accidentele vasculare cerebrale. Mai mult de 1 miliard de oameni de pe planeta noastră suferă de hipertensiune arterială.

 

S-a demonstrat că produsele lactate, și în special iaurtul, scad tensiunea arterială. Acest lucru se datorează conținutului lor de oligoelemente, inclusiv calciu, magneziu și potasiu. Toate acestea reglează presiunea.

Dar iaurtul este util și datorită conținutului de bacterii benefice. Acestea au un efect pozitiv nu numai asupra funcției digestive, ci contribuie și la producerea de proteine care reduc tensiunea arterială.

Studiul realizat de oamenii de știință australieni arată că până și consumul unei cantități mici de iaurt are beneficii pronunțate pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.