Elevii vasluieni au obținut performanțe remarcabile la Concursul Național de Lectură și Interpretare Transcurriculară „Ionel Teodoreanu” găzduit de Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași – FOTO

0
212

Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași a fost gazda Concursului Național de Lectură și Interpretare Transcurriculară „Ionel Teodoreanu”, ajuns la a XVII-a ediție, în perioada 4 – 7 aprilie 2023. La eveniment au participat peste 200 de elevi și 100 de profesori din toate județele țării și din București.

Scopul principal al acestui concurs transcurricular este dezvoltarea calității actului comprehensiv la nivel lingvistic, artistic și cultural, cu impact de durată în plan axiologic, comportamental și social. Abordarea transcurriculară a comunicării din perspectiva culturală și artistică urmărește evaluarea competențelor de realizare a unor conexiuni sincretice, de punere în valoare a mesajului textului literar sau nonliterar prin intermediul altor arte sau forme de comunicare.

Un lot reprezentativ din județul Vaslui, însoțit de doamna profesor Niculița Strat, a participat la concurs. Acesta a fost format din elevii clasați pe locul al doilea la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română, clasele V-VIII, anul școlar 2022-2023: Țocu C. Darius-Teodor, Olariu I. Alexandra, Lungu N.I. Miruna și Petrișor A. Anca, îndrumați de profesorii Irimia Andreea-Cătălina, Munteanu Laura-Mihaela, Strat Niculița și Mereuță Andreea.

Elevii noștri au obținut punctaje foarte bune la competiție, toți fiind clasificați cu peste 124,50 puncte din maximul de 150 de puncte. În mod special, elevul Țocu C. Darius-Teodor de la Școala Gimnazială „Anastasie Panu” Huși, pregătit de doamna profesor Irimia Andreea-Cătălina, a obținut al șaptelea punctaj la nivel național și a fost răsplătit cu mențiune acordată de Ministerul Educației.

Felicităm toți participanții și îi încurajăm să continue să-și dezvolte competențele lingvistice, artistice și culturale, astfel încât să poată aduce un aport semnificativ la dezvoltarea societății românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.