Incendiu de amploare in localitatea vasluiana Dănești: Doi bărbați, inclusiv un nonagenar, grav răniți în urma unui incident cu o lumânare – FOTO

0
453

Pompierii vasluieni au salvat vieți și au stins un incendiu devastator într-o locuință din Dănești, comuna Dănești, după ce o lumânare a provocat un adevărat coșmar.

Un incendiu de proporții dramatice a distrus o locuință din pitorescul Dănești, comuna vasluiana Dănești, în această duminică, 17 septembrie. Incidentul a fost declanșat de o tragere de curent nefericită, în urma căreia doi bărbați au suferit arsuri grave.

La scurt timp după primirea apelului de urgență, pompierii din cadrul ISU VASLUI – au acționat prompt, sosit la locul tragediei cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD tip B2, dotată cu personal de prim ajutor. La momentul sosirii lor, flăcările mistuiau deja două treimi din locuință și amenințau să se extindă la întregul imobil și la o anexă gospodărească.

Înăuntru, au fost găsite două victime grav rănite: proprietarul locuinței, în vârstă de 90 de ani, și fiul său, în vârstă de 60 de ani, care se zbateau în agonie în mijlocul infernului. Constatând gravitatea rănilor, s-a solicitat de urgență și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

Personalul medical din ambele ambulanțe a acordat primul ajutor victimelor și le-a oferit îngrijirea necesară. Apoi, cei doi bărbați au fost transportați de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Diagnosticul a fost unul sumbru: arsuri de gradul I și II pe față, gât, torace și membrele superioare. În plus, bărbatul de 60 de ani a fost suspectat și de arsuri la nivelul căilor respiratorii.

Echipajele de pompieri au luptat cu îndârjire pentru a stinge incendiul devastator și au reușit să prevină propagarea acestuia și alte pagube materiale.

Primele cercetări indică faptul că incendiul a fost cauzat de o lumânare aprinsă într-un spațiu închis, care, din nefericire, a fost scăpată din mână de bărbatul de 90 de ani.

Tragedia de la Dănești reamintește cu durere cât de importantă este prudența în manipularea surselor de lumină și căldură în interiorul locuințelor. Autoritățile fac un apel către cetățeni să fie extrem de atenți și să respecte regulile de siguranță, în scopul prevenirii unor astfel de tragedii inimaginabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.