Tânăr din Vaslui, reținut pentru furt calificat și arestat preventiv

0
582

 Polițiștii din Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat suspectat de furt de bunuri în valoare de 14.500 lei.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Băcești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Bănuitul a fost identificat în urma unei investigații asupra unui furt comis la data de 31 august 2023, în municipiul Vaslui, în zona Suburbia Gura Bustei. În acea zi, între orele 14:00 și 17:00, individul, care locuiește fără forme legale în comuna Lipovăț, ar fi pătruns într-o locuință de pe strada Viitorului, din Vaslui, prin efracție. Acolo, el a sustras bani, electrocasnice, bijuterii, parfumuri, ceasuri și un telefon mobil.

Prejudiciul total cauzat în urma acestei infracțiuni a fost estimat la 14.500 de lei, iar până în prezent, aproximativ 40% din bunurile furate au fost recuperate și returnate persoanei vătămate.

La data de 16 septembrie 2023, în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au decis reținerea tânărului pentru o perioadă de 24 de ore. Astăzi, 17 septembrie 2023, suspectul a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. În urma audierilor, s-a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, iar autoritățile își propun să aducă acest caz la o concluzie justă conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.