joi, 22 februarie, 2024

Incendiu devastator în municipiul Bârlad: Pompierii au intervenit prompt pentru limitarea și lichidarea flăcărilor

Distribuie:

Publicat:

Detașamentul de pompieri din Bârlad a fost alertat în această dimineață pentru a interveni la un incendiu violent care a izbucnit în zona străzii Florilor, în spatele Liceului Pedagogic din municipiu. Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, împreună cu o ambulanță SMURD tip B2 și echipe specializate, au fost mobilizate pentru a face față situației de urgență.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată în zece dintre garajele de pe strada Florilor, iar exista riscul iminent de propagare la alte douăzeci de construcții din apropiere. Eforturile de intervenție au fost îngreunate de prezența unui număr mare de materiale inflamabile depozitate în garaje.

Cu toate acestea, în ciuda complexității situației, echipajele de intervenție au reușit să limiteze și să lichideze incendiul în aproximativ o oră de la sosirea lor. Din fericire, nu au fost raportate victime sau persoane intoxicate cu fum sau gaze toxice în urma acestui incident.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, focul a distrus bunurile depozitate în 14 garaje, pe o suprafață de aproximativ 65 de metri pătrați. De asemenea, tencuiala a fost afectată în 15 garaje, pe o suprafață totală de aproximativ 200 de metri pătrați. În ciuda pierderilor materiale semnificative, alte 15 garaje au fost salvate datorită intervenției rapide a pompierilor.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului pare să fie un foc deschis în spațiu închis. Se pare că blocurile respective au fost inițial concepute cu sobe de teracotă în fiecare apartament, ceea ce a dus implicit la existența unor spații de depozitare/magazii atașate fiecărui apartament, cu o suprafață de aproximativ cinci metri pătrați fiecare.

Cu trecerea timpului, majoritatea acestor spații de depozitare nu au mai fost utilizate pentru stocarea lemnului sau cărbunilor, ci pentru depozitarea diverselor obiecte care se acumulaseră în locuințe. Unele dintre aceste garaje au fost părăsite, devenind locuri unde s-au adunat persoane fără adăpost.

Incendiul de astăzi aduce în atenție importanța respectării regulilor de siguranță și a normelor de utilizare a spațiilor destinate depozitării, pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. Autoritățile locale și echipele de intervenție reamintesc locuitorilor să fie vigilenți și să respecte regulile de siguranță pentru a proteja viața și proprietățile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img