joi, 30 mai, 2024

„Micul Einstein” al Romaniei. Are doar 15 ani, dar a dat lumii o inventie care l-a pus pe lista marilor genii din toate timpurile! Ce a creat ar putea alimenta un cartier rezidential timp de 100 de ani

Distribuie:

Publicat:

Vladimir Virzob, cunoscut și sub numele de “Micul Einstein” al României, este un tânăr cu realizări remarcabile, care la vârsta de doar 15 ani a creat ceva cu adevărat extraordinar. Invenția sa, bateria nucleară KN-9, promite să revoluționeze sectorul energetic, având capacitatea de a alimenta cu electricitate un întreg cartier rezidențial timp de 100 de ani.

Această inovație l-a făcut pe Vladimir să fie recunoscut și apreciat în întreaga țară, fiind inclus în proiectul “100 de tineri pentru dezvoltarea României” inițiat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Acest proiect își propune să evidențieze și să încurajeze tinerii cu realizări excepționale, iar Vladimir este unul dintre cei mai străluciți.

Bateria radioizotopică dezvoltată de Vladimir se bazează pe un principiu vechi, dar adaptat cu inovație pentru nevoile moderne. Ea are dimensiunea unei doze de suc, dar promite să furnizeze energie electrică constantă pentru o perioadă îndelungată, funcționând prin iradierea unui ansamblu de material piezoelectric.

Vladimir este elev la Colegiul Național “Traian” din Drobeta-Turnu Severin și este pasionat de fizica nucleară și chimie. Inovația sa este rezultatul unei abordări inovatoare a procesului de convertire a radiațiilor nucleare în energie electrică, care până acum nu a fost studiată în profunzime de către comunitatea științifică.

Deși tânăr, Vladimir a fost deja recunoscut la nivel internațional pentru contribuțiile sale în domeniul inovației și cercetării. În 2021, a primit medalia de argint pentru “CHR – X Nuclear Decontaminating Agent” la Salonul Internațional de Inovații și Inventică de la Varșovia, unde a concurat alături de participanți din 16 țări. În 2020, a obținut medalia de aur pentru un modulator nuclear utilizat în decontaminarea suprafețelor radioactive.

Prin pasiunea și geniul său, Vladimir Virzob demonstrează că vârsta nu este un obstacol pentru realizări extraordinare și că România are multe de oferit în domeniul științific și tehnologic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img