vineri, 19 aprilie, 2024

Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor, 70%, cred că în țară lucrurile se îndreaptă în direcția greșită

Distribuie:

Publicat:

Potrivit unui sondaj efectuat de INSCOP la cererea News.ro, constatăm că majoritatea respondenților români exprimă o convingere negativă în ceea ce privește evoluția țării noastre și a situației globale. Aproximativ 70% dintre participanți consideră că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită atât la nivel național, cât și la nivel mondial.

Deși există un segment minoritar care susține că viața lor este mai bună în prezent comparativ cu acum cinci ani, aproximativ 60% dintre respondenți percep o împovărare crescută a vieții în aceeași perioadă.

În ceea ce privește percepția asupra viitorului, opiniile sunt împărțite aproape egal: 44,4% dintre participanți cred că viața lor va fi mai bună peste cinci ani, în timp ce 46,2% cred că se va înrăutăți, iar 9,4% nu sunt siguri sau nu au răspuns.

Optimismul este observat mai ales în rândul votanților Alianței PSD-PNL, tinerilor cu vârste între 18 și 29 de ani, persoanelor cu venituri mari și foarte mari, precum și angajaților din sectorul public.

Sondajul a inclus 1.100 de participanți și a fost desfășurat între 22 și 29 februarie, utilizând metoda CATI (interviuri telefonice) și un chestionar elaborat de INSCOP Research. Eroarea maximă admisă pentru date este de ± 2,95%, la un nivel de încredere de 95%.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img