marți, 5 decembrie, 2023

Tragedia în lumea pompierilor vasluieni: Un erou în uniformă, în vârstă de doar 41 de ani, și-a pierdut viața într-un mod șocant – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Cu profund regret și durere, aducem vești tragice din judetul Vaslui, acolo unde inima plină de devotament a maiorului Florin Burghelea a încetat să mai bată, lăsând în urmă o comunitate în doliu. La doar 41 de ani, eroul nostru a părăsit această lume într-un mod fulgerător, lăsând un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și au lucrat alături de el.

Născut pe 25 octombrie 1982, chiar în Ziua Armatei Române, Florin Burghelea și-a dedicat întreaga viață serviciului militar și, mai recent, serviciului de pompieri. Cu o carieră strălucitoare, a fost un ofițer dedicat și un lider remarcabil în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui.

În cursul carierei sale, maiorul Burghelea a ocupat mai multe funcții de responsabilitate, de la comandant de pluton la șef al personalului. Cu un spirit ambițios, s-a implicat în numeroase cursuri de formare și și-a perfecționat abilitățile pentru a face față provocărilor mereu schimbătoare ale serviciului său.

Într-un act nobil de generozitate și devotament, familia lui a decis să doneze o parte din organele sale, permițând altor oameni să trăiască. Este un gest de solidaritate care reflectă caracterul nobil al acestui erou, care și-a dedicat viața nu doar protejării comunității sale, ci și salvării vieților prin donarea organelor.

Pentru cei care doresc să-și ia rămas-bun de la maiorul Florin Burghelea, trupul său va fi depus la biserica “Sfinții Nicolae și Pantelimon” din municipiul Bârlad. Înmormântarea va avea loc duminică, 19 noiembrie 2023, la Cimitirul “Eternitatea”, începând cu ora 12:00.

În aceste momente dificile, ne rugăm ca Dumnezeu să-i ofere odihnă veșnică și familiei îndurerate puterea de a depăși această suferință grea. Drum lin printre îngeri, erou al nostru, Florin Burghelea! Veți rămâne mereu în inimile noastre.

Drum lin spre cer, maior Florin Burghelea!

* Inima domnului maior Florin Burghelea a încetat să mai bată în lumea aceasta, însă al său suflet va dăinui pentru eternitate într-un univers al veșniciei *

Cu profund regret, aducem un pios omagiu şi suntem alături de familia îndoliată, în aceste momente de tristeţe şi adâncă suferinţă pricinuite de trecerea în lumea celor drepți a camaradului nostru, maiorul Florin Burghelea, cel care a lăsat în urmă o nemărginită durere şi un gol imens prin dispariția sa fulgerătoare și trecerea la cele veșnice.

Florin Burghelea s-a născut de Ziua Armatei Române, pe 25 octombrie 1982, acesta având un destin stabilit de stele. După terminarea facultății, în data de 19.12.2007, a fost încadrat ca soldat gradat profesionist la Unitatea Militară 01297 Brăila. Un an și jumătate mai târziu, Florin Burghelea s-a transferat la Unitatea Militară 01458 Bârlad, acesta dovedindu-se a fi un militar destoinic și dornic de evoluție în carieră. Astfel, în perioada 01.09.2009 – 25.02.2010, a urmat cursul de formare a ofițerilor în activitate, filiera indirectă. La 26.02.2010 a devenit ofițer la Unitatea Militară 01776 Huși, ocupând, pe rând, funcțiile de comandant pluton, comandant companie decontaminare R.B.C., precum și funcția de șef al personalului.
Din octombrie 2017, Florin Burghelea a ales să îmbrățișeze arma pompierilor, dorind să exceleze în domeniul Protecției Civile la Unitatea Militară 0345 Vaslui. Astfel, destoinicul militar a ocupat funcția de ofițer specialist II C.B.R.N. și cea de adjunct șef Centru Operațional, cu atribuții de comandă în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui.
Permanent dornic să se perfecționeze și să evolueze în carieră, în urmă cu doar două săptămâni, maiorul Florin Burghelea și-a depus dosarul pentru a candida la selecția pentru ocuparea unui post de expert detașat la DG ECHO’s – Emergency Response Coordination Centre (ERCC) în cadrul Comisiei Europene, ofițerul spunând celor apropiați că accederea la o astfel de poziție ar fi o încununare a carierei sale.
Din nefericire pentru maiorul Florin Burghelea, pentru familia sa, dar și pentru noi, camarazii lui, Dumnezeu avea să aibă alte planuri cu el, chemându-l în Ceruri. În urma sa rămân doi copii minunați – doi copii care de-acum încolo nu au cui să mai spună Tată -, o soție îndurerată și o familie care nu înțelege cum a fost posibil ca un astfel de om să dispară atât de nefiresc din această lume.
Prin trecerea sa fulgerătoare la cele veșnice, dar și prin acordul dat de soția sa, doamna Cristina Mihaela Burghelea, maiorul Florin Burghelea a făcut un ultim gest nobil de salvare a vieților unor oameni aflați în necaz și suferință, o parte din organele sale fiind prelevate pentru donare către pacienții compatibili.

Rugăciunile și amintirile plăcute sunt tot ceea ce ne-a rămas pentru a comemora viața celui care a plecat din lumea noastră. ” este mesajul postat de ISU VASLUI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img