sâmbătă, 18 mai, 2024

Cine sunt studenții Universității de Medicină și Farmacie din Iași care au creat cea mai avansată inimă artificială din lume

Distribuie:

Publicat:

O echipă de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a obținut un succes remarcabil în cadrul primei competiții mondiale destinată studenților, cu privire la dezvoltarea unei inimi artificiale. Tinerii din România au fost distinși cu premiul pentru cea mai avansată inimă artificială creată vreodată.

Grupul, cunoscut sub numele de Mavis Artificial Heart, a câștigat concursul Heart Hackaton, organizat la sfârșitul lunii octombrie în Dallas, și este alcătuit din studenți ai facultăților de Bioinginerie Medicală și Medicină ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Coordonatorul echipei este dr. Alexandru Pleșoianu, specialist în chirurgie cardiacă, care reprezintă Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic pentru Managementul Vârstnicului și Îmbătrânirii Sănătoase – CITT MAVIS.

Împreună cu ei a colaborat dr. Alberto Bacusa, chirurg cardiovascular și absolvent al UMF Iași. Echipa Mavis Artificial Heart l-a descris ca pe un pasionat al documentarelor, dedicat transplantologiei și intervențiilor chirurgicale cardiace. Cu toate acestea, au menționat că superputerea sa constă în faptul că este disponibil în spital chiar și atunci când nu ar trebui să fie, detaliu subliniat cu umor pe pagina lor de Facebook.

În urma competiției, echipa a reușit să stabilească conexiuni semnificative cu numeroși profesioniști și instituții de prestigiu, esențiale pentru continuarea dezvoltării prototipului inimii artificiale. Această performanță a adus echipei sprijin financiar de la Caensus Gmbh, un sponsor valoros, care va facilita evoluția produsului lor.

Membrii echipei au transmis că sunt dedicați inovației și cercetării, dorind să revoluționeze domeniul medicinei cardiovasculare. Ei consideră că acest angajament i-a evidențiat în călătoria lor și le-a atras atenția unui partener esențial în dezvoltarea viitoare a proiectului lor.

În ceea ce privește utilitatea inimii artificiale, cercetările în domeniul transplantului de cord au intrat într-o nouă eră odată cu recunoașterea faptului că o inimă artificială, compatibilă cu pacientul, reprezintă o soluție eficientă până la identificarea unui donator potrivit. Inima artificială funcționează similar cu cea umană și oferă o soluție terapeutică pentru insuficiența cardiacă sau defectele congenitale cardiace.

Cu toate că această metodă de tratament este recomandată la nivel global, se recunoaște că este o soluție temporară. Cu toate acestea, ea contribuie la redobândirea forțelor de către pacienți și la ameliorarea semnificativă a simptomelor insuficienței cardiace.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img