sâmbătă, 2 martie, 2024

Urmările cutremurătoare ale explozie de aseara de la Stanilești:Tată și cei trei copii, prizonieri ai suferinței în urma exploziei buteliei

Distribuie:

Publicat:

O dublă tragedie a lovit localitatea vasluiana Stanilești în seara zilei de sâmbătă, 3 februarie, când o explozie de butelie a dus la rănirea gravă a unui tată în vârstă de 38 de ani și a celor trei copii ai săi. După incident, aceștia au fost transportați la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” din Huși și ulterior la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași.

Echipele de urgență, mobilizate rapid în urma apelului la numărul unic de urgență 112, au găsit patru persoane, inclusiv copiii în vârstă de 5, 7 și 8 ani, conștienți în momentul intervenției. Transportul lor la spital a fost asigurat de două ambulanțe de la Substația Huși, un echipaj cu paramedicii EPA și o autospecială de stingere și descarcerare de la Secția de Pompieri Huși.

Tatăl și cei trei copii au primit îngrijiri imediate la Spitalul Municipal din Huși, unde s-a decis ulterior transferul lor la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași. Situația copiilor este alarmantă, cu băiatul în vârstă de 5 ani prezentând arsuri pe 10% din suprafața corporală și edem de căi aeriene, fiind în continuare intubat. Fetița în vârstă de 8 ani, cu arsuri pe 15% din suprafața corporală, a fost detubată, iar ambii copii au fost supuși tratamentului chirurgical specific arsurilor grave.

În zilele următoare, se va evalua evoluția stării lor de sănătate, iar se va lua decizia privind transferul către un alt centru specializat în tratamentul arsurilor, fie în țară, fie în străinătate. În prezent, toți trei copii sunt în stare critică, aflându-se sub anestezie și terapie intensivă.

Cauza exactă a exploziei buteliei rămâne sub investigație, iar autoritățile locale colaborează strâns pentru a identifica factorii implicați. Comunitatea este profund afectată de această tragedie, iar gândurile tuturor rămân îndreptate către familia greu încercată. Actualizări ulterioare vor furniza informații despre starea de sănătate a victimelor și măsurile luate pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

“Trei copii în vârstă de 5, 7 și 8 ani au suferit arsuri în urma unei explozii. Aceștia au fost direcționați de la Huși către secția de arsuri a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași. Băiatul în vârstă de 5 ani prezintă arsuri pe 10% din suprafața corporală, gradul 2-3, cu edem la căile respiratorii și este în continuare intubat. Fetița în vârstă de 8 ani, cu arsuri de gradul 2-3, pe 15% din suprafața corporală, fără arsuri la căile respiratorii, a fost detubată. Toți cei trei pacienți au primit tratamentul chirurgical specific arsurilor. În zilele următoare, în funcție de evoluția acestor pacienți, se va decide transferul lor către un alt centru specializat în tratarea arsurilor, fie în țară, fie în străinătate. În prezent, toți cei trei pacienți sunt în stare de anestezie și terapie intensivă.” declara Dr Cătălina Ionescu din cadrul Spitalul de Copii ” Sfanta Maria ” Iasi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img