joi, 18 aprilie, 2024

“Vreau să-i mulțumesc lui Florin, pentru că a salvat viața fiicei mele”. O mamă din Constanța, mesaj emoționant pentru eroul fiicei sale de 17 ani

Distribuie:

Publicat:

În ciuda faptului că se afla în timpul său liber, un jandarm a uitat de toate și a devenit erou pentru trei tineri. Florin, venind de la serviciu spre casă, a dat peste locul unui accident.

Fără să stea prea mult pe gânduri, s-a implicat imediat. În fața lui se aflau patru tineri, trei băieți și o fată, blocați între fiarele unui vehicul din care se ridica fum. Fără ezitare, a deconectat bornele bateriei și a început să-i extragă pe fiecare în parte.

Într-o clipă, s-a transformat în erou. Fata de 17 ani era într-o stare de inconștiență, plină de sânge și fără reacție. Florin a intervenit din nou și i-a acordat primul ajutor. Într-o fracțiune de secundă, a devenit eroul acestei adolescente. Mama fetei a simțit nevoia să-i mulțumească, redactând o scrisoare emoționantă către Jandarmeria Constanța, exprimându-și recunoștința față de cel care a pus viața tinerilor mai presus de orice altceva.

Povestea lui Florin a fost distribuită pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. “Doresc prin această simplă scrisoare să mulțumesc colegului dumneavoastră, Florin Cotîrlă, care a salvat viața fiicei mele.”

Florin se întorcea acasă după o zi de muncă, apropiindu-se de ora 20:00. Pe marginea drumului, a observat o mașină grav avariată, de unde se ridica fum. A oprit imediat și s-a apropiat pentru a vedea ce s-a întâmplat. Din interiorul mașinii se auzeau strigăte de ajutor. Patru tineri – trei băieți și o fată – erau prinși între fiarele mașinii. A deconectat imediat bornele bateriei, pentru a evita un posibil incendiu.

Florin a verificat starea victimelor și a sunat la 112 pentru a solicita ajutor medical. Cei trei băieți erau conștienți, dar în stare de șoc. A reușit să îi scoată pe rând din mașină. Fata, însă, o adolescentă de 17 ani, nu răspundea. Avea puls, dar era inconștientă și acoperită de sânge. A înțeles că situația era gravă.

Formarea sa în prim-ajutor, împreună cu sfaturile fratelui său, medic, l-au ajutat să ia decizii corecte în ceea ce privește intervenția în cazul fetei. Sub îndrumarea asistentei medicale, Florin a reușit să o extragă din mașină și să o conducă către ambulanță, punându-i gulerul de prim-ajutor.

La scurt timp după acest incident, la sediul Jandarmeriei Constanța, unitatea unde Florin își desfășoară serviciul, a primit o scrisoare de mulțumire pentru modul în care colegul lor a intervenit, salvând viețile celor patru tineri. Scrisoarea a fost un gest de recunoștință din partea mamei fetei căreia Florin i-a acordat nu doar primul ajutor, ci și o șansă la viață.

Florin Cotîrlă lucrează în Jandarmerie de numai trei luni. Este subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și are gradul de sergent major.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img