marți, 22 octombrie, 2024

Ciolacu este satisfăcut de investițiile în sportul din România: „Cred că la fiecare două săptămâni avem un proiect major”

Distribuie:

Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat satisfacția cu privire la investițiile în sportul din România, subliniind că frecvent sunt demarate proiecte majore de infrastructură sportivă. „Cred că la fiecare două săptămâni avem un proiect major,” a declarat premierul, făcând referire la eforturile continue de dezvoltare în acest domeniu.

În contextul scandalului de la Jocurile Olimpice de la Paris, unde gimnastele românce au pierdut locurile fruntașe după admiterea contestației unei gimnaste americane, Ciolacu a fost întrebat despre situația actuală a sportului românesc. Premierul a reiterat poziția sa exprimată anterior în scris, adăugând: „Am văzut că ieșirea publică a avut ecouri internaționale și în interiorul țării și cred că abordarea a fost una corectă. România a avut mereu pe cineva care să ne ia un drept. Cred că este cazul să depășim acest moment, mai ales că vorbim de niște copii.”

Întrebat despre antrenorii lotului de gimnastică și despre investițiile statului în acest sport, Ciolacu a informat că echipa este antrenată de un specialist din Olanda și a reamintit că a vizitat echipa la Izvorani. „Știți că am fost la echipă, la Izvorani,” a spus premierul. De asemenea, el a confirmat că, împreună cu Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu, va continua investiția în facilitățile de la Izvorani.

În discuțiile despre necesitatea unui bazin de înot mai apropiat de București, premierului i s-a reamintit că David Popovici, medaliat olimpic, s-a pregătit la Buzău. „Știți povestea bazinului de înot, primarul a depus proiectul la CNI… Noi am avut bazin de înot,” a adăugat Ciolacu, subliniind implicarea autorităților locale în dezvoltarea infrastructurii sportive.

Această abordare proactivă a guvernului sub conducerea lui Ciolacu reflectă angajamentul ferm pentru susținerea și dezvoltarea sportului românesc, atât prin investiții directe cât și prin susținerea morală a sportivilor tineri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img