marți, 22 octombrie, 2024

Lovitură de teatru după perchezițiile din această dimineață! Rafila cere demisia managerului și directorului medical de la Spitalul Pantelimon

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a solicitat demisia managerului și directorului medical de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București, în urma perchezițiilor efectuate de procurori și polițiști la locuințele unor angajați ai spitalului. Decizia vine pe fondul funcționării defectuoase a instituției și al neîncrederii publice generate de evenimentele recente și de anchetele în curs de desfășurare.

„Accesul la servicii medicale de calitate în spitalele de urgență este esențial pentru reușita reformelor și investițiilor derulate de Ministerul Sănătății, iar atitudinile care pun în pericol aceste obiective importante pentru sistemul de sănătate sunt de neacceptat”, a declarat Rafila într-un comunicat de presă.

Perchezițiile au avut loc miercuri dimineață și fac parte dintr-un dosar deschis după ce 17 pacienți internați la terapie intensivă au decedat în doar patru zile. Un angajat al spitalului a reclamat că pacienții au primit doze reduse de noradrenalină. Patru cadre medicale au fost duse la audieri pentru a clarifica situația.

În aprilie, Alexandru Rafila a declarat că acuzațiile privind decesele suspecte de la Spitalul Pantelimon sunt neasumate și a îndemnat publicul să nu tragă concluzii pripite. „Eu am îndoieli cu privire la această situație, mai ales că vorbim de un asistent medical care afirmă că medicii nu ar fi administrat tratamentul corect. Nu pot să mă pronunț, nu sunt specialist, nu știu situația de la fața locului, însă în mod evident, dacă este vorba despre o culpă medicală gravă, Colegiul Medicilor sau alte instituții abilitate vor lua măsuri. Nu putem să tragem concluzii pripite doar în urma unei afirmații neverificate. Asistenta care a făcut sesizarea nu este nominalizată”, a declarat ministrul.

Această situație subliniază necesitatea unei revizuiri atente a procedurilor și managementului în cadrul Spitalului Pantelimon pentru a restabili încrederea publicului în sistemul de sănătate și pentru a asigura furnizarea unor servicii medicale de calitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img