marți, 22 octombrie, 2024

Trei copii din Bacău, în comă la Iași după ce au fost spălați cu soluție destinată ovinelor

Distribuie:

Publicat:

Trei copii din comuna Stănișești, județul Bacău, se află în stare critică la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, după ce au fost spălați cu o soluție de deparazitare destinată animalelor. Incidentul s-a produs pe 3 septembrie 2024, când mama copiilor a utilizat o soluție pe bază de organofosfor, destinat tratării paraziților la oi, pentru a-i spăla pe cei trei copii cu vârste de 4, 7 și 9 ani.

Update: Potrivit IPJ Bacău, femeia de 38 de ani a raportat incidentul la poliție, menționând că fiicele sale prezentau simptome de intoxicație. Imediat a fost solicitată o ambulanță, iar copiii au fost transportați inițial la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde au fost diagnosticați cu intoxicații severe. Datorită stării lor critice, aceștia au fost ulterior transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași pentru tratament suplimentar.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al spitalului, Cătălina Ionescu, copiii au fost decontaminați și li s-a administrat antidotul specific pentru intoxicațiile cu substanțe organofosforice. În timp ce starea fetelor de 4 și 7 ani s-a îmbunătățit, starea fetiței de 9 ani s-a agravat, necesitând intubație și protezare a căilor respiratorii. Prognosticul acesteia rămâne rezervat.

De asemenea, Ionescu a menționat că în ultimele 24 de ore a fost raportat un alt caz similar de intoxicație, implicând un copil de 2 ani din județul Suceava, care, deși foarte grav, a avut o evoluție favorabilă.

În prezent, poliția continuă cercetările în acest caz, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Autoritățile investighează circumstanțele în care a avut loc incidentul și măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea unor astfel de evenimente în viitor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img