duminică, 23 iunie, 2024

Ansamblul folcloric „Floricica depe Prut” din Vetrisoaia, Vaslui, castigator al trofeului la Festivalul „Cântec drag din plai străbun – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ansamblul folcloric „Floricica depe Prut” din comuna Vetrisoaia, judetul Vaslui, a castigat marele trofeu la categoria ansambluri (orchestra, solist vocal și dansuri populare) la Festivalul concurs „Cântec drag din plai străbun” organizat de Casa de Cultură „Constantin Tănase” din municipiul Vaslui.

Echipa a fost coordonată de profesorii Valerica Petraru, Ion Lupu și Gheorghe Ilascu, iar coregrafia dansurilor a fost asigurată de maestrul Gigi Ilașcu.

Peste 100 de copii și tineri din toată țara, dar și din Ucraina și Republica Moldova, au concurat la acest eveniment care a ajuns la ediția a XIX-a. Festivalul a avut rolul de a valorifica cântecul popular românesc și de a arăta că folclorul românesc nu va dispărea niciodată. Felicitări tuturor celor care au urcat pe scena festivalului!

„Am văzut tineri care îndrăgesc muzica populară. Este o dovadă că folclorul românesc nu va dispărea niciodată. Festivalul de la Vaslui are acest rol, de a valorifica cântecul popular românesc, iar numărul mare de participanți, demonstrează valoarea concursului.

Felicitari tuturor celor care au urcat pe scena festivalului”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

 

Concurenții au fost din Prahova, Brăila, Galați, Neamț, Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Republica Moldova și Ucraina.

 

Din juriu a făcut parte Iurie Levcik, președintele Asociației Bucovinenilor de la Cernăuți. Președintele juriului a fost prof.dr.univ. Ciprian Chițu, de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img