vineri, 26 aprilie, 2024

HUSI : Proiectul “UN COPIL,UN COPAC ” – un pas important în educația sustenabilă a preșcolarilor” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Într-o lume din ce în ce mai conștientă de problemele legate de mediu, educația sustenabilă devine din ce în ce mai importantă astfel, educarea copiilor în spiritul responsabilității față de mediu este o prioritate.

„Săptămâna Verde” la Grădinițele cu Program Prelungit nr. 1 și 2 și Grădinița cu Program Normal Nr. 5 din Huși a început Luni, 27.03.2023 cu implementarea unui proiect educațional service-.learning numit  „UN COPIL, UN COPAC”  în cadrul programului „Școli în folosul comunității” care are  ca scop implicarea preșcolarilor și a cadrelor didactice în acțiuni concrete pentru a îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea lor.

Echipa de proiect formată din director prof. Lazăr Liliana, prof. Tărăgan Luciana, prof. Andoroi Irina-Veronica și prof. Osman Cătălina au colaborat cu parteneri si finanțatori pentru a realiza acest proiect ambițios. De asemenea, la acțiunile derulate în proiect s-au alăturat și următoarele cadre didactice: prof. Huțanu Genoveva, Bahnari Cristina, Berica Ecaterina și Furtună Florentina.

Finanțat de Fundația Noi Orizonturi si Lidl Discount SRL, proiectul are o componentă importantă de implicare a comunității, prin care se urmărește educarea și sensibilizarea cetățenilor cu privire la problemele de mediu și la importanța reciclarii. Astfel, preșcolarii au împărțit flyere în oraș pentru a promova reciclarea și pentru a atrage atenția asupra impactului negativ al deșeurilor asupra mediului.

Prin intermediul parteneriatelor cu Ocolul Silvic Huși reprezentat de către șef Ing. Guțu Daniel și Ing.Oprea Andrei, Asociația Viitorul Copiilor Hușeni reprezentată de dl. Ginu Cioabanu  și SC Alvaliv SRL reprezentată de către dna. Bălan Valentina, proiectul a reușit să ofere participanților săi o experiență autentică și constructivă. Acțiunile principale ale proiectului au inclus împădurirea și reciclarea. În ceea ce privește împădurirea, în data de 30.03.2023, preșcolarii au fost implicați împreună cu părinții lor în plantarea unor puieți la Pepiniera Silvică Râșești această activitate oferindu-le oportunitatea de a învăța despre importanța pădurilor și ecosistemelor lor. În ceea ce privește reciclarea, au fost organizate acțiuni de colectare selectivă și procesare a deșeurilor, care au oferit preșcolarilor oportunitatea de a învăța despre importanța reciclării și a reducerii deșeurilor.

Activitățile desfășurate în această săptămână s-au dovedit a fi o experiență valoroasă de învățare pentru preșcolari, deoarece au reușit să înțeleagă importanța îngrijirii mediului și impactul acțiunilor lor asupra planetei. Cadrele didactice implicate în proiect speră că aceaste  activități vor inspira copiii să continue să practice un comportament  responsabil față de mediul înconjurător în viitor.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img