vineri, 26 aprilie, 2024

ALERTA Carmen Dan anunta conferinta de presa, pentru a raspunde la cererea lui Klaus Iohannis

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Interne, Carmen Dan, va susține o declarație de presă, miercuri, la ora 21:00, la sediul Ministerului, anunță reprezentanții instituției.

Președintele Klaus Iohannis a cerut demiterea de urgență a miniștrilor de Externe -Teodor Meleșcanu și de Interne- Carmen Dan pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate.

"După atâtea probleme, este evident că trebuie să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau au organizat intenționat prost trebuie să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Așadar, fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de externe și cel de Interne. Imediat însemnând imediat", a declarat Klaus Iohannis.

"Nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării. Probleme grave în organizarea acestor două tururi de scrutin, am avut referendum și europarlamentare. Am avut probleme și în țară. Foarte mulți români s-au arătat revoltați. Unii au reclamat că au fost puține ștampile, alții că au fost puține cabine. Se vede că întreaga organizare a fost gândită penru inhibarea votului, nu pentru încurajarea votului. E ce am spus că PSD se pregătește să boicoteze refrendumul. Dar probleme au fost la secții de votare din străinătate. Am văzut cu toții imaginile cu mii de români stând la cozile interminabile. Oameni care au mers dimineața la vot și au ajuns să voteze seara, alții care nu au apucat să voteze. Problemele trebuie rezolvate urgent pentru că vine următorul tur de scrutin", a mai declarat Klaus Iohannis.

Președintele spune că tocmai pentru a găsi soluții urgente a decis să organizeze o comisie mixtă.

"Și pentru că nu am încredere de guvern, voi înființa o comisie mixtă care începe să lucreze. Voi invita pe toți cei cu atribuții. Rolul este să vină cu soluții pentru autoritățile care vin cu reglementări, AEP, Guvern", a spus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img