duminică, 28 aprilie, 2024

Ambasada Israelului la Bucuresti confirma anuntul lui Liviu Dragnea: Sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Israelului

Distribuie:

Publicat:

Ambasada Israelului la București a confirmat, luni, pentru agenția MEDIAFAX, ședința comună a guvernelor României și Israelului, aceasta urmând să aibă loc la începutul lunii noiembrie, delegația miniștrilor fiind condusă de premierul Benjamin Netanyahu.

"Ambasada Statului Israel confirmă că ședința comuna dintre cele două guverne va avea loc la începutul lunii noiembrie. Din delegație urmează să facă parte miniștrii cabinetului Netanyahu, având în vedere că este vorba de o ședinta G2G. Temele de discuție abordate vor fi relațiile bilaterale, relația cu Uniunea Europeană precum și cooperarea româno-israeliană în numeroase domenii. În ceea ce privește mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, acesta este un subiect deschis in continuare, la fel cum rămâne deschis și în discutiile cu alte state", se arată în răspunsul Ambasadei Israelului, către MEDIAFAX.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că şedinţa de Guvern cu reprezentanţii Guvernului din Israel va avea loc în octombrie sau noiembrie. Vizita inișială era programată în luna august, dar a fost amânată.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, pe 25 aprilie 2018, o întrevedere cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel. La întrevederea cu Dăncilă, Benjamin Netanyahu a salutat adoptarea de către Guvernul Romaniei a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img