sâmbătă, 25 martie, 2023

BILANTUL Examenului de Evaluare Nationala la VASLUI.Ion Minulescu i-a incurcat pe multi elevi ai claselor a VIII-a.

Publicat:

Doar 60,68 la suta dintre elevii prezenti la examen au obtinut cel putin media cinci, cu noua puncte procentuale mai putin fata de anul trecut. S-a inregistrat o singura medie de 10, obtinuta de o eleva de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad. La romana, profesorii evaluatori au acordat doar cinci de 10, in timp ce la matematica au fost 51 de 10.

Absolventii clasei a opta din judetul Vaslui s-au impotmolit la examenul de evaluare nationala. Dintre cei 4.206 elevi inscrisi, s-au prezentat la examen 4.102. Dintre acestia, doar 2.489 au obtinut cel putin media cinci, promovabilitatea fiind de 60,68 la suta, cu noua puncte procentuale mai mica fata de anul trecut, ceea ce ne claseaza in coada clasamentului national. Judetul Vaslui ocupa penultimul loc in tara, in spatele nostru fiind doar judetul Giurgiu, cu un procent al mediilor de peste cinci de 60,23 la suta.

Numarul elevilor care au obtinut sub media cinci este de 1.613, iar cel al elevilor cu medii de peste 9 este de 249. In judet a existat o singura medie de 10. Ea apartine elevei Irina Demetra Susnea, de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad.

La romana, 2.662 de elevi au obtinut note peste cinci, ceea ce reprezinta 65 la suta, iar la matematica, numarul elevilor cu note de peste cinci este de 2.621 – 64 la suta. Profesorii evaluatori au fost zgarciti la acordarea de note maxime. La romana, doar cinci elevi au primit 10. Doi provin de la Colegiul “Gheorghe Rosca Codreanu”, unul de la Scoala “Stroe Belloescu” Barlad, unul de la Scoala “Episcop Iacob Antonovici” Barlad, iar ultimul de la Scoala Blagesti.

La matematica, 51 de elevi au obtinut nota 10. Dintre acestia, 36 au incheiat cei patru ani de gimnaziu cu medii generale intre 9,80 si 10, ceea ce arata ca notele primite nu sunt intamplatoare.

“Chiar daca procentul celor care au obtinut cel putin media cinci este mai mic decat anul trecut, consideram ca este un rezultat normal, muncit, avand in vedere ca subiectele au fost mult mai dificile in acest an”, a declarat Gabriela Placinta, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite