CAMPANIA„ SI TU POTI DEVENI POLITIST” CONTINUA.Intalnire cu elevii de la Colegiul National”Cuza Voda”Husi-FOTO

Publicat:

Pentru cei care isi doresc o cariera palpitanta, dinamica, cu oportunitatea dezvoltarii unei cariere intr-un mediu profesionist,  Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui desfasoara campania „Si tu poti deveni politist”. Aceasta are drept scop promovarea in randul elevilor de clasa a XI-a si a XII-a a profesiei de politist si a ofertei educationale a unitatilor de invatamant specializate – Scolile de agenti de politie „Vasile Lascar” Campina sau „Septimiu Muresan” Cluj si Academia „A .I. Cuza” Bucuresti.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au organizat pana in prezent 6 intalniri cu elevi de la licee din municipiile Vaslui si Husi, in cadrul carora le-a fost prezentata oferta educationala. Aceste intalniri vor avea loc si la alte licee, pana la incheierea anului scolar.
*    *    *
    Daca ai cetatenia romana, ai implinit varsta de 18 ani, esti absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat (dovada absolvirii se face cu diploma de bacalaureat, iar pentru promotia 2015 cu adeverinta), nu ai antecedente penale si esti apt din punct de vedere medical si psihic, poti sa faci pasul spre o cariera in politie.

Criterii specifice de admitere: sa ai pana la 27 de ani impliniti in 2015, sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala minim 8, sa ai inaltimea de 1,65 m daca esti baiat si 1,60 m daca esti fata.
Te poti inscrie pana la data de 29.05.2015 pentru institutiile de invatamant superior ale M.A.I., M.A.P.N. si S.R.I. si pentru scolile postliceale ale M.A.P.N. pe locurile M.A.I. si pana la data de 07.08.2015 pentru scolile postliceale ale M.A.I.

Numarul de locuri la institutiile de invatamant sunt comune pentru femei si barbati, cu exceptia specialitatii „pompieri” –Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, pentru care sunt recrutati exclusiv barbati.

Pentru sesiunea de admitere 2015, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti au fost alocate 65 de locuri pentru specializarea „Drept” si 250 de locuri pentru specializarea „Odine si Siguranta Publica”, la care se adauga inca 10 pentru minoritati (5 locuri pentru romi, 3 locuri pentru maghiari si 2 pentru alte minoritati).
La Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Campina sunt disponibile 505 locuri, din care 5 locuri pentru romi si 3 pentru alte minoritati, iar la Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca sunt 125 de locuri, din care 5 pentru minoritati. La Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” au fost alocate 10 locuri.
Datele limita pana la care candidatii vor depune la dosarul de recrutare toate documentele necesare, cu respectarea conditiilor de organizare a concursului, sunt 12.06.2015 pentru institutiile de invatamant superior, iar pentru scolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, 21.08.2015.
Pentru inscriere, candidatii se vor prezenta cu cartea de identitate, iar cu aceasta ocazie le vor fi inmanate adresele pentru examinarea medicala si pentru obtinerea foii matricole de la liceul absolvit. Perioadele de desfasurare, tematica si bibliografia pentru concursul de admitere in institutia de invatamant a Serviciului Roman de Informatii pot fi obtinute de pe site-ul acestei institutii. La inscrierea la institutiile de invatamant pentru concursul de admitere participa candidatii care au promovat evaluarea psihologica/psihotehnica si au fost declarati „apt medical”.
Inscrierile se fac la Sediul Inspectoratului de Politie Al Judetului Vaslui, strada Hagi Chiriac, nr. 1, in zilele lucratoare, intre orele 09.00-15.00.
 Informatii suplimentare privind locurile propuse, conditiile si documentele de inscriere necesare pentru intocmirea dosarelor de candidat pot fi obtinute de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0235.303.130 si pe site-urile www. academiadepolitie.ro, www.scoalapolitie.ro, www.scoalapolcj.ro, www.armyacademy.ro, www.mta.ro, www.animv.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img