sâmbătă, 18 mai, 2024

Care sunt simptomele comune ale unor cancere tăcute? Medicul explică

Distribuie:

Publicat:

Cancer „tăcut” este un termen care este uneori folosit pentru a descrie cancerele care, fie nu prezintă simptome precoce vizibile, fie ale căror simptome precoce pot fi ușoare și se suprapun cu alte afecțiuni mai puțin severe, ceea ce poate îi face pe oamenii bolnavi să nu caute ajutor suficient de repede.

În consecință, cancerele tăcute sunt adesea detectate doar într-un stadiu avansat sau întâmplător, la investigații pentru o altă afecțiune care nu are legătură cu boala aceasta, scrie Express

Printre aceste tipuri de cancer se află  adesea cancerul intestinal, cervical, hepatic, pulmonar, ovarian, de prostată și cel pancreatic. Dr. Ahmed El-Modir, oncolog, a discutat despre aceste afecțiuni și a explicat simtomele pentru Express.

Cancer intestinal

Se referă la cancerul intestinului gros (intestinul gros), care include colonul și rectul. În funcție de locul în care începe, este cunoscut și sub numele de cancer de colon sau cancer rectal.

Dr El-Modir a spus: „Simptomele comune includ dureri abdominale persistente, balonare, crampe și modificări ale obiceiurilor intestinale (de exemplu, constipație, diaree sau scaune mai subțiri). De asemenea, este posibil să observați sânge în scaune, să aveți nevoia de a merge la toaletă chiar și după ce ați evacuat recent și să pierdeți în greutate neintenționat.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img