joi, 16 mai, 2024

Carmen Dan: Mă bucur că pentru prima dată Romania găzduiește WRC, o competiție mondială de asemenea anvergură

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi, la Competiția Mondială de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat (World Rescue Challenge – WRC), care se desfășoară la Târgu Mureș în perioada 30 august – 3 septembrie, că este bucuroasă că România găzduiește pentru prima oară o competiție de o asemenea anvergură.

‘Este o onoare și o bucurie pentru mine să mă aflu alături de această competiție. Este o competiție care pe noi, ca români, ne onorează. Asta demonstrează că ne-am făcut un nume și în acest domeniu și mă bucur că pentru prima dată România găzduiește o competiție de asemenea anvergură. Sunt cu sufletul alături de cei care sunt în poziția de concurenți și reprezintă România, îi felicit și îi încurajez. Dar câștigătorii în urma acestei competiții nu pot fi decât cetățenii țărilor pe care noi le reprezentăm. Avem deja o istorie în genul acesta de activități și dumneavoastră știți cel mai bine să împărtășiți din experiența pe care ați acumulat-o și pe care o demonstrați în fiecare zi’, a declarat, la Târgu Mureș, Carmen Dan.

Ministrul de Interne a arătat că WRC nu este doar o întrecere, ci este un adevărat schimb de experiență, iar această construcție ‘este un pas în plus către performanță’.

‘Pentru mine, ca ministru, este important să spun ce fac în fiecare zi salvatorii noștri. În primele 7 luni ale acestui an echipajele de salvatori au intervenit la peste 200.000 de solicitări de asistență medicală și descarcerare, 198.563 de cazuri pentru acordarea de asistență medicală de specialitate și 1559 de intervenții pentru descarcerare. Peste 20.000 de persoane au fost instruite 2016-2017 de personalul specializat în cadrul Caravanei ‘Fii pregătit’, un proiect extraordinar de frumos, care privește pregătirea populației cu măsuri de prim ajutor de bază și măsuri specifice diverselor tipuri de risc. Deja numărăm 1300 de voluntari care s-au alăturat campaniei ‘Salvatori din pasiune’ și care privește acumularea unor noțiuni de bază în acordarea primului ajutor calificat’, a mai arătat Carmen Dan.

La final, ministrul afacerilor interne s-a fotografiat cu loturile române participante la Competiția Mondială de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor, ediția 2017, reprezentate de echipaje reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Alba, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Iași, Mureș, Maramureș și Vâlcea.

La WRC participă 66 de echipe din 16 țări, între care se regăsește și România.

SURSA: AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img