joi, 29 februarie, 2024

Cum este afectat creierul de produsele fast-food: este mult mai grav decat se credea

Distribuie:

Publicat:

Cum este afectat creierul de produsele fast-food: este mult mai grav decat se credea

Consumul de junk food nu este nemilos doar cu talia sau cu inima celor care prefera acest gen de alimentatie, ci este mult mai nociv pentru sanatate decat se credea, sustine un studiu publicat revista BMC Medicine si citat de site-ul Eatthis.com.

Cercetatorii de la Deakin University si Australian National University au descoperit recent ca hipocampusul (regiunea creierului implicata in mentinerea sanatatii mintale, in invatare si memorie) este mult mai mic la persoanele cu diete nesanatoase.

Ca sa ajunga la aceasta concluzie, echipa de cercetare a apelat la scanere RMN pentru a masura dimensiunea hipocampus-ului participantilor la studiu si apoi le-a examinat dietele. Oamenii de stiinta au luat in considerare toti factorii care ar putea influenta hipocampusul si apoi au comparat incrucisat toate datele.

Potrivit Eatthis. com, desi oamenii de stiinta cunosteau de ceva timp ca dieta afecteaza dimensiunea si functia hipocampusului la animale, studiul cercetatorilor australieni sugereaza acum ca aceasta concluzie este valabila si la oameni, scrie Agerpres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img