vineri, 26 aprilie, 2024

CORINA CHIRIAC, invitată de onoare la a VII-a ediţie a Galei “SENIORI de COLECŢIE”

Distribuie:

Publicat:

"Mi-e dor de Arta Spectacolului pe care am învăţat-o şi am admirat-o în studenţie, deci rămân fidelă primei iubiri! Rămân fidelă marelui Creator de Artă, pentru că adevărata Artă a Spectacolului aparţine Alpha şi Omega, Bunului Dumnezeu, care este nemăsurat în Inventivitate, Diversitate şi Splendoare! În faţa acestui Spectacol Cosmic, ne regăsim copii şi admirăm cu ochii larg deschişi tot ce ne înconjoară, pentru că întreg spectacolul din jur este spectaculos!" – Corina Chiriac

Asociaţia "Institutul pentru Îmbătrânire Activă" (Preşedintă Alexandra Dobre) organizează marţi 28 februarie 2023 o nouă întâlnire de suflet care o va avea ca invitată de onoare pe celebra artistă CORINA CHIRIAC.

Cea de-a VII-a ediţie a Galei "SENIORI de COLECŢIE" va avea loc la Sala LUCEAFĂRUL (strada Ion Ghica nr. 3), la orele 12:30. Evenimentul va fi moderat de jurnalista Oana Georgescu.

*

În cadrul Galei "SENIORI de COLECŢIE" va avea loc şi o sesiune de autografe oferite cu generozitate de autoarea cărţilor editate şi lansate la Editura "ŞCOALA ARDELEANĂ", al cărei stand se va regăsi în holul Sălii LUCEAFĂRUL:

* "Minuni trăite", 2021
* "Două piese de teatru", 2022

"Vă doresc lectură plăcută! Iar ţie, dragă cititorule, îţi doresc o călătorie agreabilă prin gândurile mele!" – Corina Chiriac

Cartea "Minuni trăite", care este şi laitmotivul acestei întâlniri de suflet organizată de Asociaţia "Institutul pentru Îmbătrânire Activă" cuprinde poveştile unei vieţi pline de talent, muncă, întâlniri de suflet, pierderi şi regăsiri, emigrare şi întoarcere, o viaţă în care cumpenele i-au fost vegheate de intervenţia divină. Despre acest proiect editorial de mare succes, reputatul Prof. Dr. Dumitru Constantin – Dulcan nota în prefaţă: "Cartea se citeşte ca un roman, cum se spune în popor, "cu sufletul la gură", nedezminţind titlul său de "minuni trăite", pe care le redă cu un farmec aparte, seducător şi cu mult umor. Este indiscutabil că valoarea cărţii este egală de la un capăt la celălalt. Când prezentul ne dezamăgeşte, refugiul în trecutul unei celebre artiste, păstrat într-o carte, poate fi un dar".

Lansat recent, volumul "Două piese de teatru" cuprinde piesele de teatru "Amant de profesie" şi "Serenadă pentru Carul Mare" scrise, prima, la începutul anilor '70 şi cea de-a doua, la mijlocul anilor '80. Textele spumoase, savuroase, jucabile şi astăzi redau situaţii diferite de viaţă care şi-au păstrat trista sau suava actualitate.

Autoarea a dedicat această carte tuturor marilor personalităţi ale culturii divertismentului românesc care au inspirat-o şi, prin sfaturile lor, au ajutat-o să îşi modeleze pasiunea pentru Arta Spectacolului, dar şi artiştilor din lumea întreagă, actori, interpreţi, balerini, comedieni, regizori pe care i-a admirat de-a lungul vieţii şi care i-au fost inspiraţie pentru cariera sa artistică fabuloasă.

Să nu uităm faptul că, artista care a încântat generaţii întregi de români şi de străini, cu vocea sa inconfundabilă şi cu talentu-i remarcabil, este absolventă a UNATC "I.L.Caragiale" Bucureşti (promoţia 1972, clasa Actorie, profesori Constantin Moruzan şi Mihai Mereuţă) şi a debutat ca actriţă, studentă fiind, pe scena Teatrului de Comedie. A fost colegă de generaţie cu George Mihăiţă, Florin Zamfirescu, Mircea Diaconu, Ştefan Velniciuc şi Gelu Colceag.

La numai 21 de ani cucerea Trofeul "Steaua fără nume"; celebrul spectacol concurs era regizat atunci de Sorin Grigorescu şi Simona Patraulea. În numai trei luni, a parcurs toate cele trei etape şi a obţinut din partea juriului condus de Octav Enigărescu nota maximă, 10! A cântat atunci melodia "Valurile Dunării" de Iosif Ivanovici, versuri Aurel Felea, nemuritoare piesă cu care va debuta şi la radio, o arie din opereta "My Fair Lady" şi piesa "Il est mort le soleil". Un an mai târziu, la Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur", Corina Chiriac a lansat două piese care aveau să devină şlagăre nemuritoare: "Inimă nu fii de piatră" (compozitor Edmond Deda, pe versuri de Harry Negrin) şi "Va veni o clipă" de Paul Urmuzescu şi Mihai Dumbravă. Avea să revină pe scena de la Braşov în anul 2019 cu un recital extraordinar care a marcat împlinirea a 40 de ani de la primul show color de televiziune, "Eu sunt Corina!", realizat de Tudor Vornicu şi premiat la Festivalul Internaţional al Filmelor de Televiziune de la Montreux, Elveţia.

Despre toate aceste realizări, despre fascinanta sa poveste de viaţă, despre întâmplări şi minuni trăite, dar şi despre donaţia impresionantă făcută de marea artistă în septembrie 2021 Muzeului Naţional de Istorie a României care pune în valoare un număr semnificativ de piese de patrimoniu privind patru generaţii din familia Nestorescu – Calaigian – Chiriac şi din colecţia personală, veţi afla cu ocazia Galei SENIORI DE COLECŢIE, eveniment ajuns deja la cea de-a VII-a ediţie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img