duminică, 28 aprilie, 2024

În plin război lângă România, Nicolae Ciucă anunță investiții în industria de apărare: ‘Un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură!’

Distribuie:

Publicat:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din industria de apărare şi aeronautică. Cu această ocazie, a fost analizată situaţia companiilor româneşti de stat din aceste sectoare de activitate, iar premierul le-a transmis acestora că Executivul „susţine puternic investiţiile necesare industriei de apărare, pentru că un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură”, relatează News.ro.

„Industria de apărare şi cea aeronautică trebuie susţinute prin investiţii, tehnologii noi şi specialişti motivaţi, care să asigure continuarea tradiţiei noastre, dar să ofere şi perspective de performanţă şi competitivitate produselor româneşti. În acest sens, activităţile de cercetare-dezvoltare, inclusiv componenta de Inteligenţă artificială, alături de parteneriatele cu companiile relevante la nivel european şi global vor trebui dublate de un cadru legislativ revizuit, coerent şi unitar, care să reducă birocraţia şi să consolideze capacităţile naţionale de producţie. Guvernul susţine puternic investiţiile necesare industriei de apărare, pentru că un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.
Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img