luni, 29 aprilie, 2024

Inca 3,6 milioane euro pentru Barlad!

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, informeaza ca a semnat un nou contract cu finantare europeana, in valoare de circa 3,6 milioane euro. Banii vor fi folositi pentru consolidarea, modernizarea si dotarea Scolii profesionale din cadrul Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” Barlad.

Prin urmare, chiar de astazi contractul a intrat in faza de implementare, fiind in pregatire procedura de achizitie publica. Este cel de-al noualea proiect cu fonduri europene (din care patru au vizat sistemul de invatamant local) semnat in ultimi doi ani.

„Proiectul prevede consolidarea cladirii, inlocuirea tamplariei, finisaje, reparatii la acoperis, dotari pentru salile de clasa, pentru laboratoare, internat si cantina, precum si inlocuirea tuturor instalatiilor electrice, sanitare si termice, a centralei termice a unitatii scolare, precum si montarea de panouri fotovoltaice pentru energie electrica si de panouri solare, pentru apa calda. Vizita in teren a avut loc in cursul anului trecut, cand s-a constatat ca toate aceste nevoie al institutiei sunt intemeiate. Vreau sa mai spun ca, exceptand cele doua mari proiecte de pe mobilitatea urbana, in valoare de peste 17 milioane euro, acesta este cel mai mare proiect ca valoare si vine in completarea celorlalte trei pe care le-am semnat pana acum pentru imbunatatirea conditiilor de studiu ale elevilor nostri”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Cu tot cu acest ultim proiect, valoarea totala a fondurilor europene atrase pentru municipiu de catre actuala administratie depaseste suma de 30 milioane euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img