vineri, 26 aprilie, 2024

Intâlnire crucială la Bumbata din comuna Vetrisoaia pentru implementarea Noului Punct Vamal, condusă de Mircea Abrudean, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului

Distribuie:

Publicat:

Joi, 23 februarie, primarul Corneliu Stinga a fost gazda unei ședințe de lucru în zona localității Bumbata, comuna Vetrisoaia, condusă de Mircea Abrudean – Șef al Cancelariei Prim-Ministrului, cu rang de ministru, pentru a coordona implementarea Noului Punct Vamal Bumbata. La această întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, DRDP Iași, Primăria Vetrisoaia și Prefectura Vaslui, iar fiecare instituție a primit sarcini și termene clare de urmat în vederea realizării obiectivului stabilit.

În cadrul sedinței, au fost prezenți Claudiu Mihnea Drunea, Secretar de Stat, Irinel Ionel Scrioşteanu, Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor, Ovidiu Mugurel Laicu, director al DRDP Iași, Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui și Sorescu Gheorghe, secretar de Stat pentru Relația cu Instituțiile Prefectului, care coordonează structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
În cadrul întâlnirii, s-a semnat un protocol de predare/primire a drumului comunal DC 41 între CNAIR SA – DRDP Iași și Primăria Vetrisoaia, în vederea operaționalizării Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta, județul Vaslui. Prin protocol, DRDP Iași va realiza lucrări de balastare, pietruire și impermeabilizare a drumului cu îmbrăcăminte bituminoasă ușoară și așternere de mixturi asfaltice, urmând să fie racordat la un pod din pontoane ce va fi instalat de MApN. Această soluție premergătoare construcției unui nou pod peste Prut, ce va lega localitățile Bumbăta și Leova (Republica Moldova), obiectiv aflat în lucru la nivelul CNAIR.

Această măsură face parte din strategia Guvernului României de facilitare a traficului de persoane și de mărfuri la granița de est a țării, pe fondul conflictului din Ucraina. De asemenea, o veste extraordinară este că s-a scos la licitație proiectarea podului rutier cu structura definitivă peste râul Prut în zona noului punct de frontieră Bumbata – Leova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img