sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Publicat:

Presedintele Romaniei a participat joi, 23 aprilie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European Extraordinar, la finalul careia a sustinut o declaratie de presa. Iohannis a facut o gafa in discursul de la Bruxelles, incurand Marea Mediterana cu Marea Neagra.

Klaus Iohannis s-a referit initial la sutele de migranti care au murit recent in urma unui naufragiu in Marea Mediterana. Ulterior, seful statului a subliniat „necesitatea solidaritatii cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, tari riverane Marii Negre”. Era vorba, evident, despre tarile riverane Marii Mediterane.

„In interventia pe care am avut-o am subliniat necesitatea solidaritatii cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, tari riverane Marii Negre, am aratat importanta si necesitatea cresterii bugetului Frontex pentru actiunile din zona si faptul ca noi sprijinim acest demers, am aratat ca Romania este foarte implicata deja acum in Frontex, dar Romania este dispusa, daca se solicita, sa trimita mai multi experti in zona”, a declarat Iohannis. Dupa cateva zeci de secunde, presedintele s-a referit corect la Marea Mediterana.

VEZI VIDEO AICI

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite