vineri, 26 aprilie, 2024

IPJ Alba: Un singur incident la alegerile organizate in comunele Ciuruleasa şi Meteş

Distribuie:

Publicat:

Pe durata desfăşurării alegerilor locale parţiale din comunele Ciuruleasa şi Meteş, nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al asigurării ordinii şi liniştii publice.

Toate sesizările referitoare la posibilele fapte care au legătură cu procesul electoral au fost verificate cu promptitudine şi responsabilitate, efectivele teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne asigurându-se că nu sunt încălcate normele legale.

Misiunea efectivelor ministerului va continua şi după ora 21.00, ora de încheiere a procesului de votare, acestea rămânând în dispozitiv pentru a asigura paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale şi a celorlalte materiale necesare procesului de vot pe timpul transportului lor către birourile electorale judeţene.
Până la închiderea secţiilor de vot, a fost sesizată o singură posibilă încălcare a legislaţiei electorale, ce constituie obiectul unui dosar de cercetare penală, investigat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.

Cercetările au fost demarate după ce reprezentanţii unui partid politic au reclamat faptul că echipa constituită la o secţie de votare din comuna Ciuruleasa, pentru a de deplasa cu urna mobilă, ar fi avut asupra sa mai multe buletine de vot decât numărul de alegători care au solicitat urna mobilă.

Din primele cercetări rezultă că cei doi membri ai secţiei de votare, care s-au deplasat cu urna mobilă, au luat cu ei, în plus, cu 70 de buletine de vot. Acestea nu au fost utilizate, la întoarcere fiind predate preşedintelui secţiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot, în forma tentativei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. 1 din Codul Penal, raportat la art. 387 alin. 1 din Codul Penal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img