sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Publicat:

Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui desfasoara campania „Si tu poti deveni politist”, campanie ce are drept scop promovarea profesiei de politist si a ofertei educationale a unitatilor de invatamant specializate – Scolile de agenti de politie si Academia „A .I. Cuza” Bucuresti.

    Campania desfasurata in perioada martie-iunie si octombrie-decembrie 2015, se adreseaza elevilor de clasa a XI-a si a XII-a si urmareste oferirea unei baze largi de recrutare institutiei politiei, care sa ii permita identificarea candidatilor motivati sa urmeze aceasta profesie si ulterior angajarea celor a caror aptitudini corespund cu cerintele unei functii de politist.

    Din punct de vedere individual, prin aceasta campanie se urmareste promovarea profesiei de politist si a ofertei educationale a institutiilor specializate in randul multor elevi, intrucat dezvoltarea unei cariere profesionale in acord cu abilitatile personale reprezinta o premisa importanta pentru incluziunea sociala a tinerilor.

    Elevii vor avea acces la informatii cu privire la avantajele profesiei de politist, la conditiile de admitere si de studiu din institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratului General al Politiei Romane, avand o optiune in plus atunci cand se vor decide in privinta propriei cariere.

Institutiile de formare profesionala initiala ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si scolile postliceale.

Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” este o institutie de invatamant superior acreditata, din reteaua institutiilor de invatamant superior de stat. Face parte din categoria universitatilor de educatie si cercetare, desfasoara activitati de invatamant superior, organizate prin programe de studii universitare de licenta, de studii universitare de masterat si de studii universitare de doctorat, in domenii si
specializari acreditate, precum si alte forme de pregatire, de perfectionare si specializare.

Scolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne ce fac parte din sistemul national de invatamant sunt Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Campina si Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite