duminică, 28 aprilie, 2024

Luptele continua in Libia. Fortele fidele lui Khalifa Haftar au atacat si avariat puternic un aeroport din Vestul tarii

Distribuie:

Publicat:

Forţele din estul Libiei comandate de mareşalul Khalifa Haftar au avariat serios cu lovituri aeriene un aeroport civil din vestul Libiei care nu avea nicio utilizare militară, a anunţat duminică ONU, relatează Reuters preluat de agerpres.

Săptămâna trecută, Armata naţională libiană (LNA) a anunţat că a bombardat de două ori aeroportul din Zuwara, un oraş aflat la vest de Tripoli, afirmând că a vizat hangare utilizate de dronele turce.

Atacul este parte dintr-o campanie aflată în prezent în cea de a cincea lună de cucerire a capitalei Tripoli de la guvernul recunoscut internaţional al ţării. LNA este comandată de mareşalul Khalifa Haftar, aliat cu un guvern paralel din estul ţării.

Misiunea ONU în Libia (UNSMIL) a anunţat într-un comunicat că a vizitat aeroportul din Zuwara şi că nu a găsit nicio infrastructură sau bunuri militare.

"Misiunea îşi reiterează condamnarea atacurilor forţelor LNA asupra aeroportului din Zuwara, care a provocat pagube serioase", a precizat UNSMIL, menţionând că pista aeroportului a fost avariată.

LNA a lansat sâmbătă seară mai multe lovituri aeriene asupra unei baze aeriene din oraşul Misrata, din vestul ţării, ale cărui forţe contribuie la apărarea Tripoli, susţin localnicii. "S-au auzit trei explozii puternice", a declarat unul dintre aceştia.

De asemenea, LNA a recurs la noi lovituri aeriene asupra aeroportului din Tripoli şi a altor ţinte, întrucât campania sa terestră nu a reuşit să treacă de suburbiile din sudul capitalei libiene.

Turcia a furnizat forţelor de la Tripoli drone şi camioane pentru a echivala sprijinul militar acordat de Egipt şi Emiratele Arabe Unite trupelor LNA, potrivit unor diplomaţi citaţi de Reuters.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img