vineri, 26 aprilie, 2024

Mandria handbalului vasluian – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Handbalul vasluian se afla in fata unui nou an prolific. Doua dintre echipele de juniori ale Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui s-au calificat la turneul final. Este vorba despre junioarele IV, pregatite de Maria Ostan, si juniorii III, antrenati de Liviu Gugles si Alexandru Zaharia.
Fetele au avut un parcurs de exceptie la turneul semifinal, gazduit de Sala Sporturilor din Vaslui. Micutele handbaliste au terminat grupa pe primul loc, dupa ce au trecut de LPS Focsani, scor 15-13, LPS Braila, scor 22-12, si CSS Bacau, scor 9-8. In finala fazei semifinale, vasluiencele au terminat meciul in lacrimi, pierzand, nemeritat, la un singur gol, scor 20-21, cu United Galati.
”A fost un neci frumos, jucat de la egal la egal, cu multa ambitie si dorinta de a castiga. Felicit fetele pentru performanta. Speram in evolutii excelente la turneul final”, a spus Maria Ostan, antrenoarea junioarelor IV de la LPS Vaslui.
Lotul echipei de Junioare IV este format din urmatoarele jucatoare: Irimia Cristina, Atomoaie Denisa, Todeila Ingrid, Maftei Raluca, Tacutanu Ana Maria, Boca Diana, Tanasa Miruna, Berezan Daria, Virlan Smarandita, Grigoras Vladiana, Groothuis Stefania, Simion Cosmina, Rotaru Rebeca, Artene Bianca, Achirei Teodora, Bobu Raluca. 
”Sunt mandra de ele si fericita ca de 3 ani de cand fac handbal au demonstrat ca pot castiga si repeta a doua oara calificarea la Turneul Final, o data la minhandbal, in 2015, si acum, la junioare IV”, a completat Maria Ostan.
La juniori III, LPS Vaslui a terminat cel de-al doilea turneu semifinal en-fanfare, fiind echipa neinvinsa in acest sezon, avand o singura remiza, inregistrata la etapa zonala.
De aceasta data, elevii profesorilor Liviu Gugles si Alexandru Zaharia au trecut de Extrem Baia Mare (scor 28-26), CSS 2 Bucuresti (40-13) si Stiinta Municipal Bacau (33-25), terminand pe primul loc.
”Felicit copiii pentru daruire si performanta realizata. Multumim tuturor directorilor si profesorilor de sport de la scolile de la care provin pentru sprijin. Multumim si Directiei pentru Sport si Tineret, care ne-a sprijinit pe perioada vacantei, pentru a avea o pregatire centralizata cu toti copiii, iar rezultatele se vad”, a spus Liviu Gugles.
Lotul juniorilor III este format din Ionut Tanasa (LPS Vaslui), Ionut Morarasu, Sorin Potorac (Liceul ”Mihail Kogalniceanu”), Razvan Chiratcu, Radu Hordila (ambii Scoala ”Mihai Eminescu” Vaslui), Fabian Hrum (Scoala ”Elena Cuza” Vaslui), Octavian Popovici, Cosmin Cavalciuc (ambii Scoala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui), Cosmin Vulpe (Scoala ”George Tutoveanu” Barlad), Matei Luncanu, Eduard Radu, Stefan Otel, Anton Rares, Florin Ciurescu, si Adrian Matei (toti de la Scoala ”Stefan cel Mare” Vaslui).
La turneul final, LPS Vaslui a picat in grupa cu Minaur Baia Mare, CSM Bucuresti si CSS Bacau. In cealalta grupa se afla CSU Galati, Stiinta Municipal Bacau, Dinamo Brasov si CSU Suceava.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img