vineri, 26 aprilie, 2024

Mii de romani s-au ales cu dosar penal dupa ce au cumparat tutun de pe internet. Ce acuzatii li se aduc

Distribuie:

Publicat:

Peste doua mii de oameni din toata tara s-au trezit datori cu mii de lei la stat si cercetati penal, dupa ce au cumparat tutun de pe internet. Sunt acuzati ca n-au platit accizele, in timp ce, culmea, vanzatorul care i-a ademenit cu oferte inselatoare este liber. Mai mult, barbatul a facut aproape jumatate de milion de euro profit din comertul ilegal.

Clientii, majoritatea pensionari sau persoane cu venituri mici, au cumparat ani la rand tutun de pe internet, de la un barbat din judetul Alba.

Romanii care au cumparat tutun de pe internet au datorii uriase la stat

Erau atrasi de pretul mult mai mic decat in magazine: 100 de lei kilogramul. Dar, patru ani mai tarziu, oamenii au aflat ca sunt cercetati penal si ca trebuie sa plateasca o avere catre ANAF. 

Dorina Manea, client: Eu am si platit deja, de frica, pentru ca eu sunt depresiva si fac foarte des crize de panica si am facut cateva. M-am dus, am luat bani imprumut si am platit. 54 de milioane de lei vechi. Am plans o zi intreaga. Am 180 de lei pensie. Ce sa facem? Asta e.

Un alt barbat, deja bolnav, s-a imbolnavit si mai tare cand a aflat ca are datorii de peste 9.000 de lei la stat.

Oamenii s-au imprumutat la CAR sau la banci ca sa plateasca. Toti au cumparat tutun de la un tanar de 32 de ani, care vindea marfa pe internet si trimitea coletele prin posta sau prin firme de curierat. 

Afaceristul care i-a pacalit pe cumparatorii de tutun a facut 1,4 milioane de lei profit si este liber

Dorina Manea, client: Numai pe noi pensionarii putea sa ne pacaleasca asa un escroc. Nici nu era de calitate. Si noi ne-am lasat dusi de nas. Sotul meu a zis ca el asa ceva nu fumeaza

In total, in doar patru ani, tanarul din Alba a vandut online aproape 15 tone de tutun, a livrat peste 8.500 de colete si a facut un profit de aproape un milion patru sute de mii de lei.

Desi initial a fost ridicat de politisti pentru comert fara drept de produse accizabile, acum este liber, iar ancheta s-a reluat de la zero. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img