sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ministerul Justiției urmează să anunțe, luni, propunerile pentru funcția de procuror general al Parchetului Înaltei Curți și procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Distribuie:

Publicat:

La proba interviului pentru funcția de procuror general au participat actualul șef al Parchetului General, Gabriela Scutea, și Alex Florin Florența, de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Pentru funcția de procuror-șef al DNA au participat la interviu actualul șef al Direcției, Crin Bologa, și Marius Ionuț Voineag, procuror în cadrul instituției.

În perioada 20-23 februarie, procurorii participanți la selecție au susținut, în fața ministrului Justiției și a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiției, un interviu constând în susținerea proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor sale manageriale și de comunicare și evaluarea aspectelor legate de modul în care acesta se raportează la valorile profesiei și ale funcției pentru care candidează.

Conform Ministerului Justiției, rezultatele selecției vor fi publicate luni pe pagina de internet a instituției și propunerile motivate ale ministrului de resort vor fi înaintate Secției pentru procurori a CSM la aceeași zi, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img