luni, 29 aprilie, 2024

Motivele pentru care romanii refuza sa se vaccineze impotriva COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Un sondaj recent arată că atitudinea dominantă a românilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este reticența. Anunțurile realizate de mai multe companii farmaceutice privind iminența lansării pe piață a unui vaccin au avut ecou în spațiul public de la noi și de oriunde.

Pe lângă pozițiile clar definite și foarte vocale, există o categorie „ezitantă”: grupul nehotărâților, cei care nici nu susțin, nici nu resping posibilitatea de se vaccina și așteaptă, probabil, ca evenimentele în curs să îi ajute să ia o decizie.

Sondajul de opinie menționat, reprezentativ la nivel național și realizat în perioada 13-25 octombrie 2020, relevă câteva date și corelații interesante, în special privind modul în care disponibilitatea de vaccinare se asociază cu expunerea la media și la narațiunile conspiraționiste sau înșelătoare despre COVID-19 și vaccinuri, scrie gândul.ro.

Cine sunt persoanele cele mai înclinate să se vaccineze?

Potrivit sondajului, românii sunt mai degrabă nehotărâți cu privire la vaccinare, fenomen cunoscut sub numele de „vaccine hesitancy”.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img