sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Publicat:

Un nou-nascut din Tulcea a murit ieri intr-o Ambulanta care il transporta la Constanta, iar autoritatile se intreaba cu seninatate despre ce copil este vorba. Copilul, de peste patru kilograme, a fost nascut la termen. Directorul Serviciului de Ambulanta Judetean Constanta, Vasile Popescu, nu a putut fi de gasit pentru un punct de vedere oficial. In schimb, angajatii Ambulantei spun ca nu au inregistrat un astfel de caz, cel mai probabil copilul fiind transportat la Constanta cu un echipaj de tip SMURD.

„Ce copil mort? Nu stiu despre asa ceva. Am fost aseara de garda, dar asemenea transferuri rareori le facem cu Ambulanta. De obicei se intervine cu un echipaj SMURD, mai ales daca este copil. Intrebati colegii de la SMURD, a fost preluat de ei, cu elicopterul nu s-a intervenit”, au declarat medicii de la Ambulanta.

„ISU Dobrogea ce face? Cand s-a intamplat? Ziua sau noaptea? Asteptati, va rog, sa verific. La scurt timp am primit si raspunsul: Am verificat in REGISTRU si colegii mei nu au dus nici un copil la Constanta, cu SMURD-ul, ieri. In cel mai rau caz cei de la Serviciul de Ambulanta Tulcea l-au transportat la Constanta. Sigur ei au intervenit. Verificati acolo”, au spus reprezentantii SMURD Tulcea. Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta (COSU) din cadrul Ministerului Sanatatii, acolo unde Serviciul de Ambulanta este obligat de lege sa raporteze astfel de cazuri, nu au dorit sa confirme sau sa infirme informatia. Micutul se afla in atentia medicilor legisti ai Serviciului de Medicina legala Constanta, in vederea efectuarii necropsiei, potrivit realitatea.net.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite