vineri, 26 aprilie, 2024

O parte din mostenirea actritei Stela Popescu va fi scoasa la licitatie. Cum arata cel mai valoros obiect si la cat este estimat

Distribuie:

Publicat:

„Ultimul spectacol” se numeste licitatia colectiei care i-a apartinut actritei Stela Popescu si care o sa fie scoasa la vanzare. Licitatia va fi organizata joi, pe 6 iunie, de la ora 19.00, la Palatul Cesianu-Racovita din Bucuresti. 

„Stela Popescu a oferit publicului mai mult de o jumatate de secol de teatru, film si spectacole de revista. Putini sunt cei care o cunosc pe colectionara de arta. Licitatia dedicata marii artiste este asadar o incursiune inedita in viata acesteia din spatele scenei: opere de arta semnate de Samuel Mützner, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Dumitru Ghiata, Aurel Jiquidi, dar si o selectie de fotografii, afise, arta decorativa, obiecte personale si premii obtinute de-a lungul intregii cariere”, anunta organizatorii evenimentului.

Licitatia dedicata actritei Stela Popescu este o incursiune in viata acesteia dincolo de cortina teatrelor. Opere de arta semnate de Samuel Mützner – „Tarancute in vie”, o lucrare estimata intre 8.000 si 15.000 de euro, „Iarna la Targoviste” de Rudolf Schweitzer-Cumpana (1.800 – 2.500 de euro), „Tarancuta cu cobilita” – Dumitru Ghiata (3.000 – 5.000 de euro) sau „Audiente” de Aurel Jiquidi (300 – 500 de euro) sunt cateva dintre tablourile pe care doritorii le pot avea acasa. 

De asemenea, intre loturile scoase la vanzare vor fi obiecte de arta decorativa, dar si alte bunuri care i-au apartinut artistei. Clopotel de sticla (15 euro), ceas suvenir (30 euro), colier cu sase randuri de perle (10 euro), poseta vintage (50 euro), icoana cu „Maica Domnului” (50 euro), biroul de lucru al artistei (1.500 euro), lampi de birou si de decor (50-400 euro), dar si mai multe obiecte de mobilier. 

Actrita Stela Popescu a murit, pe 23 noiembrie 2017, la varsta de 81 de ani. Artista a fost gasita decedata la domiciliul sau din Bucuresti. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img