luni, 29 aprilie, 2024

Pericolul pierderilor de memorie – Cum să nu lași stresul sau epuizarea să-și pună amprenta pe memoria ta

Distribuie:

Publicat:

Ţi se întâmplă să uiţi adesea lucruri importante pe care ţi morţiş să ţi le aminteşti? Iată de ce se poate întâmplă asta şi ce poţi face ca să îţi îmbunătăţeşti memoria!

Este normal să uităm, din când în când, anumite lucruri, însă în momentul în care se întâmplă des, acest lucru poate fi deranjant şi chiar ne poate afecta performanţele profesionale. Fie că sunt de scurtă sau de lungă durată, pierderile de memorie pot fi supărătoare, în special în momentul când ţinem morţiş să ne amintim ceva esenţial. Pentru a depăşi această problemă, trebuie să înţelegem, mai întâi, care pot fi cele 5 cauze pentru care apar aceste pierderi de memorie şi, mai apoi, să aflăm cum ne putem stimula concentrarea.

1. Stresul

Stresul îngreunează memorarea informaţiilor. În momentul în care suntem stresaţi, creierul este prea „ocupat‟ să se concentreze în mai multe locuri, tensiunea creşte, iar stresul poate declanşa o reacţie de panică, lucru care poate determina apariţia uitării. Printre factorii care contribuie la stres şi care influenţează pierderile de memorie, se numără: numărul mare de responsabilităţi, gestionarea problemelor financiare, programul de muncă agitat şi orele de muncă de peste program.

2. Deficit de Vitamina B12

Vitamina B12 este esenţială pentru sănătatea creierului. Această vitamină menţine sănătos sistemul nervos şi sistemul cognitiv şi, de obicei, se găseşte în: lapte, carne, ouă, peşte şi în proteine vegetale. Pe măsură ce anii trec, este posibil să te confrunţi un deficit de B12, lucru care contribuie la dificultăţile de memorie, potrivit clickpentrufemei.ro.

Continuarea pe exquisl.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img