marți, 30 aprilie, 2024

Romulus Doru Buhãescu, PMP: Agroturismul, o sansã realã pentru dezvoltarea judetului Vaslui!

Distribuie:

Publicat:

Material de propaganda electorala

Romulus Doru Buhãescu, locul doi pe lista PMP pentru Senatul Romaniei, este convins cã in judetul Vaslui pot fi atrase sume importante de bani prin dezvoltarea agroturismului. Dupã ce a bãtut la picior intregul judet, candidatul PMP Vaslui a identificat numeroase zone cu un potential turistic imens. Avand ca exemplu de bune practici Polonia, candidatul PMP promite cã va sustine si incuraja implementarea de proiecte agroturistice care sã rivalizeze cu vestitele pensiuni din zona Bucovinei.

Romulus Doru Buhãescu, locul doi pe lista PMP pentru Senatul Romaniei, este unul dintre putinii candidati care mizeazã pe potentialul agroturistic al judetului Vaslui. In plinã campanie electoralã pentru alegerile paralmentare, Buhãescu a vizitat numeroase localitãti din judet, pentru a vedea la fata locului cum trãiesc oamenii si care sunt posibilitãtile concrete de dezvoltare. Pe langã problemele sociale cu care se confruntã foarte multi vasluieni, candidatul PMP a fãcut si o trecere in revistã a resurselor importante ale judetului, care, din nefericire, sunt neutilizate. ‘Cu motoarele turate la maxim, am umblat prin tot judetul pentru a mã intalni cu oameni, pentru a cunoaste resursele incã neexploatate ale judetului. Cu cativa ani in urmã, cãlãtorind prin Polonia, am rãmas cu amintiri plãcute, dar mai ales interesante, legate de modul in care acestã tarã isi valorificã prin turism, intern si extern,panã si cel mai mic luciu de apã. Langã astfel de puncte naturale, polonezii au infiintat ori o micã herghelie, unde se poate practica echitatia, ori un han unde se pot savura mancãruri traditionale etc.’, spune Romulus Buhãescu.

Turistii s-au saturat de senzational

Intr-o lume tehnologizatã, in care ritmul de viatã este tot mai alert, astfel de refugii pot reprezenta o adevãratã minã de aur, crede candidatul PMP. Atat turistii romani, cat si cei strãini nu mai sunt ahtiati dupã lucruri senzationale, ci cautã tot mai des locuri retrase si linistite, unde se pot decupla de la stresul cotidian si se pot bucura de traditiile locale. Buhãescu sustine cã judetul Vaslui are foarte multe locuri cu un potential imens pentru a dezvolta proiecte agroturistice si promite cã, in calitate de parlamentar ales al judetului, se va implica pentru a implementa astfel de investitii. ‘In judetul Vaslui avem un mare potential! Avem lacurile de luncã Grosul, Balta Mare, Harsesti, sau lacurile de acumulare Solesti, Manjesti, Cãzãnesti, Posta Elan etc. De ce nu putem construi si noi zone de agrement in apropiere?! De ce nu putem avea turisti care sã se bucure de traditiile noastre? Chiar trebuie sã mergem in Bucovina sau Maramures sã ne bucurãm de traditii? Ce, noi nu stim sã organizam o tãiere de porc? Nu stim sã le servim o tuicã sau un vin fiert?’, intreabã si se intreabã Buhãescu.

Proiecte concrete

Pentru a nu lãsa toate aceste intrebãri fãrã un rãspuns, Romulus Buhãescu este hotãrat sã ii sprijine concret pe intreprinzãtori si sã incurajeze implementarea proiectelor agroturistice cu ajutorul fondurilor europene. Candidatul PMP-ului este convins cã astfel de initiative sunt fezabile si se pot atrage resurse financiare importante atat de la turistii vasluieni, cat si de la cei din alte judete sau strãinãtate. Insã, pe langã implicare, foarte important in punerea in practicã a unor astfel de proiecte este colaborarea dintre toti factorii cu responsabilitãti in domeniu. ‘Promit cã mã voi implica personal in deblocarea mentalitãtilor acelor functionari care blocheazã proiectele, fie din incompetentã sau, mai rãu, pentru ca nu si-au primit spaga! Cred cu tãrie ca judetul nostru are multe de arãtat. Unde existã dorintã, exista si o cale pentru a o duce la indeplinire!’, a mai spus Romulus Buhãescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img