duminică, 28 aprilie, 2024

Strigator la cer! Doi parinti din Iasi si-au condamnat fetita la MOARTE! Nu vor nici in ruptul capului sa-i ofere o sansa, dintr-un motiv banal! FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Caz fara precedent la Iasi • Doi parinti au decis sa-si condamne copilul la moarte si nimeni nu pare ca ar putea interveni • Decizia lor este de-a dreptul socanta si de neinteles • Motivul invocat de ei este incredibil si nimeni nu ar putea crede ca se poate intampla asa ceva in zilele noastre • Aceasta familie pare ca a declarat razboi tuturor medicilor si arunca in toate partile cu acuzatii extrem de grave, dar nefondate

Greu de crezut, dar totusi adevarat. Doi parinti din Iasi si-au condamnat copilul la moarte. Nu este vorba despre o farsa si nici nu discutam despre vreun scenariu de film. Totul este cat se poate de real. Petronela, o fetita de 10 ani, a primit in urma cu cativa ani un diagnostic crunt: cancer.

O vreme a mers pe la doctori, a fost supusa unor interventii chirurgicale, iar acum este dusa la analize de catre mama sa, doar asa, de control. Practic, copila este acum in stare foarte grava. Boala ei s-a agravat, iar acum, din spusele medicilor, aceasta are deja metastaze. Petru si Maria Nedelcu din comuna Raducaneni au decis. Nici nu vor sa auda de o interventie chirurgicala care i-ar putea salva viata micutei.

Acuzatii peste acuzatii

Ambii soti acuza medicii, spitalele, infirmierele, asistentele si pe toata lumea din jur. Motive concrete nu au, insa cand vine vorba despre aruncat cu vorbe la intamplare sunt primii. Tatal fetei, Petru, este nemultumit de tratamentul pe care l-a primit fata lui si se teme ca medicii i-ar putea fura organele copilei. Mai mult decat atat, el spune ca a cheltuit deja o avere si nimeni nu vrea sa-i restituie banii.

"Fata are cancer. Am mers cu ea la doctori, a fost operata, dar tot e bolnava. Eu nu accept sa fie operata. La ce am vazut prin spitale stiu ce urmeaza. Eu nu pot sa stau la operatie, poate ii fura organele si dupa spune ca a murit si asta este", a declarat tatal fetei. Pentru aceasta familie din Iasi par sa fie mai importanti banii decat sanatatea fetei.

"Am cheltuit o gramada. Nu am mai ramas cu niciun ban. Am luat tratament din Italia pentru fata, iar acum nu-mi mai da nimeni inapoi banii. Daca o opereaza din nou pe fata cine imi garanteaza ca va fi bine?", a completat barbatul.

"Nici nu vreau sa aud!"

Mama fetei spune ca nu vrea sub nicio forma ca fiica ei sa mai fie inca o data operata. Desi stare ei este critica, iar tumorile care s-au impanzit in mai multe parti ale corpului sunt intr-o continua dezvoltare, aceasta mama nu accepta. Motivele sunt in mare parte aceleasi. Ea spune ca a cheltuit foarte multi bani, spune ca nu are incredere in medici si se indoieste de diagnosticul pus.

"In anul 2011 fata a avut o tumora la rinichi. Am adus-o la spital, au operat-o doctorii, iar mai apoi, in 2011 iar a avut tumora", spune Maria, mama fetei. Femeia se incurca in declaratii si pare ca nu vrea sa spuna lucrurilor pe nume. Desi pe documente scrie destul de clar ca fetita sufera de cancer, mama nu crede in acest dignostic prea mult. Problema ei cea mare este compusa din numele catorva medici.

Citeste si : O asociatie cere 6.000 euro pentru operatia unui copil din Iasi, care se face gratuit. Medicii sunt contrariati de aceasta situatie

Lectii de medicina

Maria Nedelcu, mama care nu vrea sa-si lase copilul pe mana medicilor fara a avea vreun motiv intemeiat, ar putea da oricand lectii sau cel putin asa crede ea.

"Cum vine asta? Odata vin cu fata si imi spune ca trebuie sa-i amputeze picioarele, apoi ca nu mai trebuie, ba ca trebuie operata, ba ca nu trebuie si tot asa. Eu am venit cu mancare de acasa pentru fata cat a stat in spital, nici mancare nu i-au dat", a completat femeia. Acuzatiile ei continua, iar unele sunt de-a dreptul aberante.

"A fost un copil la spital si i-au facut medicii analize. Nu i-au iesit rele, iar dupa un timp a murit. Acum i-au facut analize la fata mea si spun ca are metastaze pulmonare. Daca nu are? Cine plateste daca fata mea moare la operatie?", spune femeia.

Totul se rezuma la plata la aceasta familie. Putin pare sa conteze daca fata se va face sau nu bine. Autoritatile locale din comuna Raducaneni spun ca au facut demersuri si au ajutat aceasta familie atunci cand s-a aflat in dificultate, insa au tinut sa mentioneze ca este o familie cu care se comunica extrem de greu.

Citeste si : Boxeaza ca un mare campion si ajuta un copil cu Sindromul Down!

Ce se poate face?

Primarul comunei spune ca situatia familiei este monitorizata de mult timp. "Noi am incercat mereu sa ajutam aceasta familie, tinand cont de problemele lor. Nu este usor sa comunici cu ei. Le-am pus la dispozitie masina pentru a merge la tratament la Iasi, le-am dat bani cand a fost cazul, dar nu poti ajunge la un numitor comun cu ei. Acum am inteles ca fata are nevoie de o operatie, iar parintii se opun. Nu vor sa o mai duca la tratament", a declarat Viorel Ilie, primarul comunei Raducaneni.

Practic familia micutei refuza sa-i dea acesteia o sansa la viata. Intr-un fel sau altul mama ei parca vrea sa o determine pe fata sa aiba o frica de medici si de spital. Acum soarta micutei ramane intr-un fel in aer, iar o solutie rapida este greu de gasit.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img