joi, 29 februarie, 2024

Tribunalul Vaslui amana executarea pedepsei fostului director de la KOKET.

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii au decis ca pedeapsa de patru ani si patru luni de inchisoare primita in luna iunie de Ionut Atofanei, fostul director comercial al societatii Koket si verisorul fostului deputat de Vaslui, Dragos Iftime, sa fie pusa in aplicare peste sase luni. Atofanei se afla intr-o stare medicala grava, suferind de o afectiune incurabila. Scrie adevarul.ro

Anterior pronuntarii admiterii cererii de amanare a executarii pedepsei, judecatorii au solicitat doua rapoarte de expertiza medico legala, care au confirmat starea grava de sanatate in care se afla Ionut Atofanei Iftime. Odata pronuntarea hotararii, Tribunalul i-a stabilit lui Atofanei un program strict de supraveghere. Astfel, acesta nu are voie sa paraseasca tara, decat in conditiile stabilite de instanta, este obligat sa ia legatura, in termen de 7 zile, cu Politia municipiului Vaslui – organ de politie desemnat cu supravegherea, pentru a fi luat in evidenta, in vederea stabilirii mijlocul de comunicare permanenta cu organul de supraveghere, precum si sa se prezinte la instanta ori de cate ori este chemat. Totodata, judecatorii i-au impus lui Atofanei sa se prezinte de indata la unitatea sanitara la care urmeaza sa faca tratamentul. La randul lor, politistii au obligatia de a verifica periodic respectarea obligatiilor impuse si, totodata, sa intocmeasca lunar un raport in acest sens catre instanta de executare, iar in cazul in care ar constata incalcari ale acestora sa sesizeze de indata.

Ionut Atofanei Iftime a fost condamnat definitiv la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru infractiuni economice si de crima organizata, pe 26 iunie, anul curent. Odata cu el a fost condamnat, la sase ani de inchisoare, Dragos Iftime (deputat PDL de Vaslui in mandatul 2008-2012), pentru comiterea mai multor infractiuni, in calitate de actionar, respectiv administrator al Koket Vaslui, specializata in abatorizarea si prepararea produselor din carne. In acelasi dosar, tatal lui Dragos Iftime, Ionel Iftime, director general al Koket, a primit cinci ani de inchisoare. Dragos si Ionel Iftime au fost incarcerati a doua zi dupa pronuntarea sentintei. In prezent cei doi isi executa pedeapsa la Penitenciarul Iasi, Dragos Iftime impartind celula cu fostul prefect al judetului Iasi, Radu Prisecaru.

Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, fostul deputat Dragos Iftime, impreuna cu tatal si verisorul sau s-au asociat in vederea comiterii de infractiuni, prin folosirea unor facturi in care erau trecute operatiuni comerciale fictive care se derulau cu o firma din localitatea Grajduri, judetul Iasi, care nu avea o activitate reala. In perioada 2002 – 2005, Koket a achizitionat animale de la persoane fizice din targurile din judetele Vaslui si Iasi, iar pentru justificare inregistra in contabilitate facturi fictive emise de societatea ieseana, administrata de un etnic rom, Nicusor Stanescu, zis «Napoleon». Reprezentantii societatii lui Iftime aveau asupra lor facturi si chitantiere in alb, pe care le completau atunci cand faceau achizitiile de animale. Neregulile au fost constatate in urma unui control facut de comisarii Garzii Financiare.

Sursa: Adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img