vineri, 26 aprilie, 2024

Un nou șoc pe piețele globale: După grâu, India se pregătește să limiteze și exporturile de zahăr, deși e al doilea producător la nivel mondial

Distribuie:

Publicat:

India va restricționa exporturile de zahăr ca măsură de precauție pentru a-și proteja propriile rezerve de alimente, un alt act de protecționism după ce a interzis vânzările de grâu în urmă cu puțin peste o săptămână. Prețul zahărului a urcat rapid după acest anunț, potrivit Bloomberg.

Guvernul indian plănuiește să limiteze exporturile de zahăr la 10 milioane de tone pentru anul de comercializare care se încheie în septembrie, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune. Scopul este de a se asigura că există stocuri adecvate înainte ca următorul sezon de zahăr să înceapă în octombrie, a declarat persoana, care a cerut să nu fie identificată deoarece informațiile nu sunt publice.

Măsura ar putea fi anunțată în zilele următoare, potrivit sursei citate. India a fost anul trecut al doilea cel mai mare exportator de zahăr din lume, după Brazilia, și numără Bangladesh, Indonezia, Malaezia și Dubai printre principalii săi clienți.

Un purtător de cuvânt al ministerelor Alimentației și Comerțului nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Contractele futures pe zahăr tranzacționate la Londra au crescut cu până la 1%. Producătorii din India s-au prăbușit pe bursă, Shree Renuka Sugars Ltd. scăzând cu 14%, iar Balrampur Chini Mills Ltd. cu 10%.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img