duminică, 28 aprilie, 2024

Vinul roșu și ceaiul verde, benefice in cancer

Distribuie:

Publicat:

Vinul roșu, ceaiul verde, anticancer. O echipă de cercetatori din Toulouse a gasit, în cele din urmă, explicația efectului biologic al vinului roșu: un bun anticancer, cunoscut de multă vreme.

Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie un pahar de vin roșu, nu vă mirați!

Efectele pozitive ale vinului roșu asupra sănătății sunt cunoscute de zeci de ani, dacă nu chiar de secole. Paradoxul francez (beneficiile vinului roșu asupra sistemului cardiovascular) a fost, de asemenea, dezvăluit recent.

Alte studii au evidențiat, de asemenea, relația dintre consumul de vin roșu (moderat, desigur) și reducerea riscurilor de cancer, fără a putea explica motivul (motivele). Polifenolii (antioxidanții) erau suspectați că ar fi implicați. Știm acum exact care este rolul lor.

Calea de semnalizare celulară numită SphK1 / S1P este implicată în formarea și progresia cancerului de prostată (dar și a altor cancere), precum și în rezistența tumorii la tratamentele existente.

Prin urmare, o echipă de cercetători de la Institutul de Farmacologie și Biologie structurală din Toulouse a fost interesată în special de această cale biologică și a testat efectele antioxidanților din vin și ceai asupra acestui proces biologic.

Vinul roșu, ceaiul verde, anticancer

Echipa a arătat că polifenolii din ceaiul verde (polifenona E) sau vinul rosu (trans-resveratrol) inhibă progresia celulelor canceroase atât in vitro cât și in vivo prin inhibarea precisă a căii de semnalizare SphK1 / S1P.

Cercetătorii au folosit apoi șoareci proiectați genetic pentru a dezvolta cancer similar cu cancerul de prostată umană. Șoarecii ale căror căi SphK1 / S1P au fosvutt inhibate sau care au fost tratati cu polifenoli de ceai verde sau polifenoli de vin roșu au a tumora redusă în comparație cu șoarecii netratați.

Efectele preventive ale ceaiului verde

Efectele preventive ale ceaiului au fost, de asemenea, testate consumând apă simpla sau apă care conține polifenonă E. Tumorile ulterior grefate pe acești șoareci s-au dezvoltat mult mai puțin comparativ cu rozătoarele care au băut apa simpla.

În timp ce aceste experimente oferă o explicație științifică convingătoare pentru beneficiile vinului roșu și ceaiului verde, ele sunt, de asemenea, fundamentale pentru proiectarea de noi medicamente.

Structurile compușilor în cauză ar putea fi imitate pentru a crea molecule active cu aceleași efecte. Între timp, pur și simplu savurați aceste băuturi naturale, fără a abuza!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img