duminică, 5 mai, 2024

Actiune desfasurata de politistii vasluieni pentru siguranta traficului rutier

Distribuie:

Publicat:

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Rutier, au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și au desfăşurat activităţi specifice pentru impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat peste 90 de vehicule și legitimat peste 110 persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 9.100 de lei. Dintre acestea, 50 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice)  și 3 sancțiuni pentru abateri la alte acte normative.

 De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și retras 1 certificat de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: conducere sub influența alcoolului (1) și neprezentarea la unitatea de poliție competentă, în termen de cel mult 24 de ore, de la producerea unui eveniment rutier (1), iar certificatul de înmatriculare a fost retras pentru valabilitatea expirată a I.T.P.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img