USR VASLUI:Oameni cu chef de munca

0
45

Oameni cu chef de munca si responsabili, acestia sunt cei care vor putea aseza Romania si judetul Vaslui pe baze solide pe care sa se poata apoi construi comunitati dezvoltate economic si social, in care oamenii sa fie rasplatiti onest si multumitor pentru munca depusa. Daca trebuie sa sintetizam un aspect din interactiunile noastre cu locuitorii judetului Vaslui atunci acesta este legat de locurile de munca dar si de nivelul de salarizare al acestora.

De 27 de ani avem aceleasi partide si aceiasi oameni care se schimba in structurile administratiei publice. Sunt doua categorii de antagonice de persoane care ajung in acest sistem, iar in acest moment una o domina pe cealalta: sunt persoane care sunt numite pe criteriu politic, nu in urma unui concurs de competente asa cum ni s-ar parea firesc, care merg acolo sa promoveze interese de partid sau interese personale, iar a doua categorie sunt cei care intra in aparatul de stat pe baza de concurs, intra cu energie si entuziasm, insa foarte repede li se spune “stai calm”. Oamenii care au idei si energie sa lucreze sunt oprimati pentru ca ei intra de regula pe la baza sistemului, pe cand cealalta categorie este numita politic in pozitii de conducere tocmai cu scopul de a mentine starea de fapt neschimbata. Am pierdut 27 de ani in care am fi putut crea un stat cu un sistem care sa promoveze competenta, bunul simt si responsabilitatea. Haideti sa nu mai pierdem inca 4 ani!

Oamenii Uniunii Salvati Romania nu vad postul de parlamentar ca pe o medalie ci ca pe o responsabilitate enorma si vor actiona in consecinta. Banii pe care i-am folosit in campanie provin din surse usor controlabile si verificabile, iar presedintele USR, Nicusor Dan, deja a prezentat detaliat de unde provin acesti bani, cati s-au strans si ce s-a platit cu ei, spre deosebire de orice alt partid inscris in cursa electorala. Nu avem nimic de ascuns si nu avem de dat socoteala nici unui stapan. Avem responsabilitate fata de electoratul nostru si fata de constiintele noastre proprii, noi chiar avem constiinta si coloana vertebrala.

Membrii USR sunt cetateni obisnuiti care n-au mai facut politica pana acum. Sunt persoane care satule sa asiste neputincioase la jaful generalizat si la asaltul constant si sustinut la adresa justitiei intra in transeele politicii. Va cerem suportul ca sa putem reprezenta aceste dorinte in organul reprezentativ suprem al Romaniei, care este Parlamentul.

Am facut pasul spre politica , desi nici unul dintre noi n-ar fi facut acest lucru niciodata daca lucrurile  mergeau bine, fiecare avand locuri de munca si profesii in care suntem apreciati. Ne dorim si vom lupta pentru stoparea jafului din banii publici, iar pentru aceasta vom propune un sistem de achizitii publice care sa fie transparent si sa aiba chei de control, astfel incat anomaliile sau neregulile sa poata fi imediat sesizate. Avem in program lupta pentru intarirea statului de drept si vom cere ridicare imunitatii parlamentarilor, ministrilor si fostilor ministri  pentru fapte care nu au nici o legatura cu libera exprimare a opiniilor politice, fara incuviintarea Camerei din care fac parte sau a presedintelui Romaniei. Deasemenea militam pentru depolitizarea institutiilor publice prin promovarea pe baza de competente si obiective clare de performanta, cerem interzicerea accesului persoanelor condamnate penal la orice functie publica numita si aplicarea completa a confiscarii extinse a averii pentru recuperarea pagubelor.

Aceasta saptamana este decisiva pentru ziua de duminica, atunci cand ne vom alege reprezentantii in Parlament pentru urmatorii 4 ani. Putem pierde inca 4 ani sau ii putem castiga. O gurvernare PSD inca 4 ani ar fi dezastruoasa pentru Romania, iar asta se poate vedea comparand judetele unde au condus ei si restul tarii.

Va invitam sa ne cunoasteti pe site-ul www.usr.ro, atat echipa USR Vaslui, dar si pe ceilalti membri din tara, iar pentru mai multe detalii despre candidatii USR Vaslui cautati pe facebook USR Vaslui. Va incurajam sa intrati in legatura cu noi si sa mergeti informati la vot in 11 decembrie.

Mihai-Catalin Botez
Presedinte al Uniunii Salvati Romania – Filiala Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.