duminică, 25 februarie, 2024

Guvernul BLOCHEAZA platile pentru Microsoft

Distribuie:

Publicat:

Guvernul cere suspendarea platilor pentru Microsoft. Este vorba despre o diferenta pe care Ministerul ar fi trebuit sa o plateasca. Nu s-a stabilit inca un termen despre discutarea acestei probleme.

Vizate sunt compania elvetiana prin care Claudiu Florica a vandut Ministerului Comunicatiilor licente si in 2013, ca urmare a suplimentarii contractului corupt din 2009, dar si banca Unicredit Tiriac, intrucat aceasta a finantat contractul, preluand creantele Guvernului catre concernul principalului denuntator din dosarul Microsoft, scrie sursazilei.ro.

Cele doua procese inregistrate pe 30 decembrie la Curtea de Apel Bucuresti si pe 31 decembrie la Tribunalul Bucursti, ambele pe sectia de Contencios Administrativ, au rolul de a oferi Guvernului o baza legala pentru blocarea, in aceasta toamna, a tuturor platilor catre Unicredit. Ministerul Comunicatiilor este titularul actiunii, intrucat in conturile sale Guvernul prevazuse in bugetul din 2014 nu mai putin de 50 de milioane de euro pentru stingerea contractului pentru achizitia de licente Microsoft prin intermediul reselerului D Con Net. AG.

Unul dintre procese are ca scop tocmai suspendarea efectelor contractului incheiat in 3.04.2013, ca urmare a aditionarii intelegerii intermediate, prin mita, conform DNA-ului, in 2009, de Dorin Cocos si Gheorghe Stefan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img