sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Publicat:

Basarabenii care petrec in statiunile din Romania Craciunul pe rat vechi, au supraaglomerat cel mai mare punct de trecere a frontierei din partea de est a Romaniei. Traficul triplandu-se fata de o zi obisnuita, autoritatile vasluiene au deja sase linii de intrare in Romania fata de patru cum este normal. Cel mai mare punct de aglomeratie a fost inregistrat in ziua de sambata, 3 ianuarie 2015.

Basarabenii au profitat de weekend pentru a petrece o vacanta prelungita in Romania. Astfel, sambata nu mai putin de 3000 de moldoveni si 1000 de masini au intrat in Romania prin Vama Albita, de cinci ori mai multi decat o zi obisnuita, cand tranziteaza frontiera in jur de 600 – 700 de persoane si 300 de autoturisme.

„Ca in fiecare an, valorile de trafic au crescut in aceasta perioada in Vama Albita. Cetatenii din Republica Moldova vin sa-si petreaca sarbatorile pe rat vechi in Romania, in statiunile montane, sau in alte locatii. Am suplimentat deja personalul pentru a evita aglomeratia, insa estimam ca numarul cetatenilor din Republica Moldova ce vor tranzita granita prin Punctul de Trecere al Frontierei Albita sa creasca in urmatoarele 48 de ore, varful urmand a se inregistra in cursul zilei de marti.”, a declarat comisarul Nelu Zaharia, purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite