luni, 29 aprilie, 2024

Alimente norocoase pe care sa le consumi in noaptea de Anul Nou

Distribuie:

Publicat:

Precis vrei sa intampini noul an cu multa bucurie si daca savurezi alimente norocoase vei incepe 2019 cu optimism, aproape de cei dragi. Traditiile pentru selectarea preparatelor difera in functie de tara, dar exista mai multe variante pentru a favoriza bunastarea in anul care va incepe. Iata ce alimente sunt consumate de obicei in noaptea de Anul Nou:
 
1. Salata verde sau spanacul. Frunzele lor sunt asemanatoare cu banii si, din acest motiv, se regasesc pe lista de alimente alese in New York pentru a intampina noul an.
 
2. Boabele de fasole. La fel ca si frunzele verzi, boabele de fasole simbolizeaza banii, de aceasta data monezile. In mod traditional, in partea de sud a Americii se pregateste o tocanita din boabe de fasole, orez si bacon pentru a favoriza norocul in anul care va incepe.
 
3. Mamaliga. Este recomandat sa combini mamaliga cu boabe de fasole neagra si frunze de salata daca vrei sa faci avere in anul care se apropie. Nu rata acest deliciu savurat in SUA si incepe anul 2019 cu zambetul pe buze.
 
4. Taieteii soba. In Japonia de Revelion se mananca preparatul numit toshikoshi soba. Lungimea taieteilor este foarte importanta pentru ca simbolizeaza durata vietii, iar faina de hrisca din care sunt obtinuti taieteii arata rezistenta si puterea de a depasi orice obstacol.
 
5. Strugurii. Nu uita sa adaugi si struguri in cadrul festinului de Revelion. In noaptea de Anul Nou, in Spania se mananca o boaba de strugure pentru fiecare dintre cele 12 batai ale ceasului, de la miezul noptii. Fiecare boaba reprezinta o luna a calendarului din noul an. Daca una dintre boabe este amara, fii prudent in luna pe care o reprezinta.
 
6. Carnea de porc. In New York se considera ca porcii aduc noroc de Anul Nou pentru ca merg inainte in timp ce mananca. De asemenea, au dimensiuni considerabile, lucru asociat cu un portofel plin. Nu ezita sa gusti o friptura de porc zemoasa in noaptea dintre ani.
 
7. Prajiturile. Nu este vorba despre orice prajitura, ci despre cele rotunde, cu un gol in mijloc, asemeni unui inel. Cercul simbolizeaza anul care va veni si uneori se pot include surprize ascunse chiar in aluat.
 
8. Pestele. Este considerat un aliment norocos pentru noaptea de Anul Nou pentru ca solzii sunt asemanatori cu monezile. In plus, pestii inoata in grup, simbolizand abundenta.
 
9. Rodia. In Grecia traditia este sa arunci o rodie in usa de la intrare exact la miezul noptii. Cu cat vor cadea mai multe seminte cu atat anul va fi mai norocos, iar casa ar putea fi binecuvantata si cu aparitia unui copil. Poti pune rodia intr-o punga de plastic ca sa nu fii nevoit sa strangi semintele dupa aceea.
 
10. Galustele. In ziua de dinaintea Anului Nou familiile din China prepara jiaozi. Galustele sunt modelate intr-o forma asemanatoare cu a lingourilor de aur, moneda utilizata in China antica, si se considera ca, daca le consumi de Revelion, vei face investitii bune si vei deveni bogat in noul an.
 
11. Mandarinele. Sunt unul dintre simbolurile principale ale Anului Nou in China. Alege numai mandarinele proaspete, nu pe cele de la conserva. Se considera ca aceste fructe vor aduce prosperitate, iar daca ai mandarine cu tot cu ramura si frunze vei avea o viata lunga si multi copii.
 
12. Varza murata. Intampinarea noului an cu o farfurie de varza murata sau sarmale inseamna bunastare si abundenta in anul care va urma. 
 
13. Lintea. In Italia se mananca de obicei linte de Anul Nou. In trecut, romanii obisnuiau sa aiba o plasa cu linte, in speranta ca se va transforma in aur la trecerea dintre ani. sursa: eva.ro

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img