vineri, 17 mai, 2024

Alimentele care iau răceala cu mâna: Luptă împotriva virusurilor întărind sistemul imunitar

Distribuie:

Publicat:

Alimentația este una dintre cele mai puternice arme la care putem recurge în lupta cu multe boli. Răceala poate fi combătută mai ușor dacă în meniul zilnic sunt incluse anumite alimente și dacă se respectă câteva alte îndrumări. Așadar, ce să mănânci când ești răcit?

Toată lumea se confruntă cu câte o răceală din timp în timp, dar știai că există unele alimente care te pot ajuta să scurtezi durata răcelii și să gestionezi mai ușor simptomele? Dacă te întrebai ce să mănânci când ești răcit, ți-am pregătit o listă cu alimente pe care să le iei în calcul în această situație.

Ce să mănânci când ești răcit?

Nu doar citricele îți pot fi de ajutor în combaterea răcelii, ci și alte alimente:

Citricele și kiwi-ul: vitamina C este ingredientul de interes

Citricele sunt aliatul ideal în viroze datorită aportului mare de vitamina C pe care îl aduc organismului, deși este indicat să consumi citrice și când nu ești răcit, pentru a contribui la o stare bună de sănătate, recomandă doc.ro.

Portocala, poate cea mai populară citrică în țara noastră, este recomandată în cazul răcelilor și stărilor febrile pentru că stimulează sistemul imunitar, care va lupta mai eficient împotriva acestor afecțiuni. Se poate consuma ca atare sau sub formă de smoothie, dar este de evitat în cazul în care ai gâtul iritat. Și fructul de kiwi este foarte bogat în vitamina C, un fruct mediu oferind cam 80% din doza zilnică necesară.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img