luni, 6 mai, 2024

Ancheta care dinamiteaza sistemul bancar!

Distribuie:

Publicat:

Procurorii francezi au cerut joi, intr-o instanta din Paris, ca banca elvetiana sa fie amendata cu 3,7 miliarde de euro pentru ca a ajutat francezi bogati sa eludeze fiscul, transmite Reuters.

Dupa o investigatie de sapte ani si negocieri esuate pentru inchiderea investigatiei, UBS este acuzata de spalarea banilor proveniti din fraude fiscale si atragerea ilegala a unor clienti in Franta.

”Evaziunea fiscala nu este altceva decat furt din comunitate”, a afirmat in instanta procurorul Eric Russo.

Serge Roque, celalalt procuror implicat in acest caz, a adaugat: ”UBS a detinut, a administrat si gestionat conturi ale unor persoane care eludau taxele”.

Potrivit legislatiei franceze, celor condamnati pentru spalare de bani li se poate impune o amenda in valoare de jumatate din suma spalata. Procuratura estimeaza ca clientii UBS au ascuns cateva miliarde de euro de autoritatile fiscale franceze.

Miercuri, avocatul care reprezinta guvernul francez a cerut ca instanta sa impuna UBS plata unor despagubiri de 1,6 miliarde de euro.

UBS neaga orice ilegalitate.

Procuratura mai solicita pedepse de inchisoare cu suspendare de la 6 luni la 24 de luni pentru sase sase fosti si acutali directori ai UBS, precum si amenzi de la 50.000 pana la 500.000 de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img